06marras2015

Sitra

 

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on aktiivinen tulevaisuudentekijä, joka tekee töitä Suomen kilpailukyvyn ja suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Ennakoimme yhteiskunnan muutosta, etsimme käytännön tekemisellä uusia toimintamalleja ja vauhditamme kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa. Tulevaisuustyömme tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.

Tapamme asua, liikkua, syödä ja tehdä bisnestä muuttuvat radikaalisti. Uusi arki perustuu omistamisen sijaan yhä enemmän palveluiden käyttämiseen. Suomi voi olla uudenlaisen, kestävään talouteen perustuvan yhteiskunnan suunnannäyttäjä.

Siirtyminen kohti hiilineutraaliutta kiertotaloutta ei kuitenkaan tapahdu itsekseen, vaan se vaatii uudenlaisia liiketoimintamalleja ja yhteistyötä yli sektorirajojen. Jos emme ryhdy ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin ajoissa, sen aiheuttamat vahingot ja menetetyt mahdollisuudet maksavat Suomelle moninkertaisesti enemmän kuin ilmastonmuutoksen hillintätoimet nyt. Meillä on jo kiire.

Ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyy suuria liiketoimintamahdollisuuksia. Yhdistämällä digitaalisuus kiertotalouden ja puhtaiden teknologioiden kanssa suomalaiset yritykset voivat yhdessä luoda uudenlaisia ratkaisuja, joilla on suurta kysyntää maailmalla.

Sitra edistää Suomen muuntumista hiilineutraaliksi kiertotalousyhteiskunnaksi. Tammikuussa 2018 Sitra palkittiin maailman johtavana kiertotaloustoimijana. Omassa toiminnassaan Sitra on ollut hiilineutraali vuodesta 2016 lähtien, vuotta ennen Suomen 100-vuotisjuhlaa ja Sitran 50-vuotissyntymäpäivää.

Työmme tähtäimessä on reilu ja kestävä tulevaisuus, hyvinvoinnin seuraava erä. Tervetuloa mukaan tekemään tulevaisuutta yhdessä kanssamme!

 

  • 6 marras, 2015
  • Svante Suominen
  • 0 Comments

Share This Story

Categories

Comments