25elo2015

Neste

Neste
www.neste.com/fi/fi/konserni/vastuullisuus

Neste luo vastuullisia vaihtoehtoja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Voimme auttaa asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään kaikkialla maailmassa laadukkailla ja vähäpäästöisillä uusiutuvilla tuotteilla ja korkealaatuisilla öljytuotteilla, jotka voidaan yhdistää räätälöidyiksi palveluratkaisuiksi. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lentämiseen ja muoviteollisuuteen. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2016 Nesteen liikevaihto oli 11,7 miljardia euroa ja olimme edelleen mukana 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla.

Neste on globaali markkinajohtaja uusiutuvan dieselin markkinoilla. Viime vuosina Neste on kasvattanut uusiutuvan dieselin tuotantokapasiteettiaan 2,6 miljoonaan tonniin vuodessa. Tavoitteenamme on tuotantokapasiteetin nostaminen 3 miljoonaan tonniin vuoteen 2020 mennessä.

Kärkituotteemme Neste MY uusiutuva diesel™ auttaa pienentämään hiilipäästöjä jopa 90 prosenttia perinteisen dieselin käyttöön verrattuna. Vuonna 2016 vähähiiliset tuotteemme auttoivat asiakkaitamme pienentämään hiilipäästöjä yhteensä 6,7 miljoonalla tonnilla.
Tavoitteenamme on, että vähähiilisillä tuotteillamme asiakkaamme voisivat pienentää hiilijalanjälkeään yhteensä 7 miljoonalla tonnilla vuonna 2017 ja peräti 9 miljoonalla tonnilla vuonna 2020.

Olemme sitoutuneet kehittämään merkittävää liiketoimintaa myös liikenteen ulkopuolisten uusiutuvien tuotteiden markkinoilla. Näemme paljon potentiaalia monissa uusiutuvissa tuotesovelluksissa, kuten uusiutuvassa lentopolttoaineessa ja biopohjaisissa kemikaaleissa.
Nesteen markkinoille tuoma Green Hub -konsepti edistää uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöä lentoasemayhteistyön avulla, mistä vastikään julkaistu yhteistyö Geneven lentoaseman kanssa on ensimmäinen esimerkki. Biomuoveja on tuotettu ensimmäinen erä, ja tavoitteenamme on ensimmäinen kaupallinen toimitus vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla. Rotterdamin jalostamomme biopropaaniyksikkö valmistautuu ensimmäisten tuotantoerien toimituksiin.

Ilmastonmuutos on globaali haaste, johon vastaamiseksi tarvitaan monia rinnakkaisia ratkaisuja. Climate Leadership Coalition on tärkeä kanava, jonka kautta suomalaiset yritykset ja organisaatiot voivat kehittää yhteistyötä ilmastonmuutoksen torjumiseksi sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseksi. Neste haluaa olla mukana edistämässä CLC:n toimintaa ja tavoitteita.

CLC Neste poster
  • 25 elo, 2015
  • Svante Suominen
  • 0 Comments

Share This Story

Categories

Comments