Zero Emissions Day 21. syyskuuta

 

CLC:n tarkoituksena on auttaa jäseniään kehittämään ja innovoimaan ilmastoystävällisempiä tuotteita ja palveluita ja siten kasvattamaan positiivista hiilikädenjälkeään. Zero Emissions Day:n aikana 21. syyskuuta aiomme nostaa esiin näitä ratkaisuja. Siksi toivomme, että jaat tietoa tuotteistasi ja palveluistasi, jotka voivat auttaa kansalaisia ​​ja organisaatioita vähentämään niiden kasvihuonekaasupäästöjä. Lisäksi haluaisimme kuulla, aiotteko järjestää omia tapahtumia sidosryhmillenne Zero Emissions Day:n aikana.

Tavallisten ihmisten jokapäiväiset valinnat ovat avain pyrkimyksiimme vähentää päästöjä ja löytää kestävämpiä ratkaisuja. Äskettäin julkaistu IPCC Working Group III -raportti ”Ilmastonmuutos 2022: Ilmastonmuutoksen hillitseminen” korostaa seuraavaa:

  • Tarvitsemme välittömiä ja merkittäviä päästövähennyksiä kaikilla aloilla, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa 1,5 asteeseen
  • Kysyntäpuolen toimenpiteet (infrastruktuurin käytön muutokset, loppukäyttöteknologian käyttöönotto sekä sosiokulttuuriset ja käyttäytymisen muutokset) ja uudet tavat palvelujen tarjoamiseen voivat vähentää kulutuksen globaaleja kasvihuonekaasupäästöjä 40–70 prosenttia vuoteen 2050 mennessä.

Zero Emissions Day keksittiin Nova Scotiassa, Kanadassa vuonna 2008. CLC aloitti tapahtuman järjestämisen Suomessa vuonna 2017. Zero Emissions Day on suunniteltu antamaan maailmalle vapaapäivä fossiilisisten polttoaineiden käytöstä ja lisäämään tietoisuutta hiilidioksidipäästöjen aiheuttamista haitoista. Tavoitteena on saada ihmiset tekemään ilmastoystävällisempiä valintoja omassa elämässään. 

Vuonna 2022 CLC:n jäsenjärjestöt voivat osallistua Zero Emissions Day:n viettoon seuraavilla tavoilla:

  1. Esittelemällä ilmastoystävällisiä tuotteitaan, palvelujaan ja konseptejaan. Ole ystävällinen ja täytä tämä lomake kertoaksesi ratkaisuistasi.
  2. Järjestämällä toimintaa ja tapahtumia sidosryhmilleen aiempien vuosien tapaan (2018, 2019, 2020, 2021)

Zero Emissions Day Kouluissa

Otaniemen lukio järjestää tapahtuman opiskelijoille.