Nollapäästöpäivä 21. syyskuuta

Tavallisten ihmisten tekemät päivittäiset valinnat ovat avain pyrkimyksillemme vähentää päästöjä ja löytää kestävämpiä ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Nollapäästöpäivän tarkoituksena on auttaa maailmaa pääsemään eroon fossiilisista polttoaineista ja lisätä tietoisuutta hiilidioksidipäästöjen aiheuttamista haitoista. Tavoitteena on saada ihmiset tekemään ilmastoystävällisiä valintoja henkilökohtaisessa elämässään. Nollapäästöpäivää vietettiin ensimmäisen kerran Kanadan Nova Scotiassa vuonna 2008. CLC aloitti tapahtuman järjestämisen Suomessa vuonna 2017.

Vuonna 2021 CLC:n jäsenyritykset voivat osallistua Nollapäästöpäivän viettoon seuraavilla tavoilla:

  1. Osallistumalla CLC:n ja Lahden kaupungin järjestämään EU Climate Pact -tapahtumaan tai koulujen Nollapäästöpäivän tilaisuuteen verkossa
  2. Järjestämällä omissa tiimeissään Tunti Ilmastolle -keskusteluja
  3. Järjestämällä kampanjoita ja haasteita omille sidosryhmille

KOULUJEN NOLLAPÄÄSTÖPÄIVÄ

Lasten ja nuorten säätiö on rakentanut oppilaitoksiin tarjottavan kokonaisuuden vuonna 2020 yhteistyössä CLC:n, Otaniemen lukion, Alma Median ja Nesteen kanssa.

Koulujen Nollapäästöpäivän tilaisuus järjestetään tänä vuonna Otaniemen lukiossa ja striimataan sieltä oppilaitoksiin ympäri Suomen. Tervetuloa mukaan! Striimiä voi seurata Lukeman Youtube-kanavalla 21.9. klo 10:00-11:30.

Esimerkkejä ympäristöystävällisestä henkilöstöpolitiikasta

Useat CLC:n jäsenorganisaatiot korostavat ilmastonäkökulmaa henkilöstön matkustusohjeissa, yritysautopolitiikoissa ja muissa ohjeissa. Näitä CLC:n jäsenorganisaatioiden vinkkejä ja parhaita käytäntöjä jaetaan Nollapäästöpäivänä. Haastamme myös muita yrityksiä toteuttamaan ilmastoystävällisiä politiikkoja ja käytäntöjä omissa organisaatioissaan.

Kampanjat omille sidosryhmille

Aivan kuten Nollapäästöpäivän aikaisempina vuosina CLC:n jäsenet toteuttavat myös 2021 omia kampanjoita, haasteita ja kilpailuja omille sidosryhmilleen, kuten asiakkaille ja työntekijöille. Yhteenvedon vuoden 2021 kampanjoista näet täältä. Tietoa kampanjoista välitetään myös muiden julkisten kanavien kautta.

***

Vuonna 2021 nollapäästöpäivä on tiistai. Päivä on hyvä tilaisuus jokaiselle meistä miettiä, mitä voimme tehdä haitallisten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Nollapäästöpäivän tilaisuus striimataan suorana Youtubeen kello 13.00-15.00 Lahden kaupungin kanavalla.