KANSAINVÄLINEN HIILIKÄDENJÄLKIPALKINTO

Ilmasto-businessverkosto Climate Leadership Coalition (CLC) ja Vancouverin kaupungin talouskomissio ovat käynnistäneet maailman ensimmäisen hiilikädenjälkikilpailun. International Carbon Handprint Award -palkintoa voivat tavoitella kaikki maailman yritykset ja organisaatiot, joiden valmistamat tuotteet tai myymät palvelut auttavat asiakkaita vähentämään hiilijalanjälkeään. Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy 3.6.2022.

Hiilikädenjälki viittaa positiiviseen ilmastovaikutukseen, jonka tuotteen tai palvelun käyttäminen saa aikaan verrattuna muihin saman luokan tuotteisiin tai palveluihin. CLC:n jäsenet VTT:n tekninen tutkimuskeskus ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto ovat luoneet uuden ympäristömenetelmän ja ohjeet tuotteen tai palvelun ilmastovaikutusten laskemiseen. Laskentamalli kertoo yrityksen tuotteen tai palvelun aikaansaaman hiilikädenjäljen: mitä suurempi kädenjälki sitä parempi.

 CLC jakoi maailman ensimmäisen hiilikädenjälkipalkinnon Suomessa vuoden 2021 Nollapäästöpäivän yhteydessä. Hiilikädenjäljellä mitattavat tuoteratkaisut voivat olla merkittäviä maailmanlaajuisesti, joten myös kansainvälisen tunnustuksen tarve on selkeä. International Carbon Handprint Award -palkinnolla nostetaan esiin ratkaisuja, joilla on suuri positiivinen ilmastovaikutus ja jotka auttavat talouksia vähentämään päästöjä tai lisäämään hiilinieluja merkittävästi.

International Carbon Handprint Award jaetaan kahdessa kategoriassa: The Most Climate-positive Carbon Handprint Product ja The High Potential Carbon Handprint Innovation. Palkinnon perusteet ja hakemuskaavake löytyvät kilpailun verkkosivulta.

Hiilikädenjälki-palkinnon voittavat yritykset tulevat saamaan laajaa kansainvälistä tunnustusta ilmastopositiivisten ratkaisujen tuottajina. Voittajat julkistetaan Vancouverissa järjestettävän ensimmäisen Evolve-konferenssin yhteydessä 1.7.2022. Konferenssi järjestetään GLOBE Forumin ja Canadian E-Festin yhteistyönä Vancouverin Formula E -kisaviikon aikana. Voittajat valitsee eri toimialojen asiantuntijoista koostuva tuomaristo.

Lisätiedot: Senni Raunio, asiantuntija, projektitoiminnan kehittäminen, Climate Leadership Coalition, +358 50 3512390, senni.raunio@clc.fi