Julkaisut

AT THE CROSSROADS – leadership in the age of climate change

Jouni Keronen and Mari Pantsar

”Jos ilmastokriisin torjunnassa ei onnistuta ajoissa miljardit ihmiset joutuvat kärsijöiksi ja vaikutukset talouteen sekä yhteiskuntarauhaan ovat tuhoisia. Tämä teos kertoo ilmastonmuutoksen syyt ja ilmastonmuutoksen hillinnän keinot. Tarvittavien toimien valtava määrä ja kiireellisyys – erityisesti tarvittavien investointien liikkeelle saaminen – haastaa nykyiset hallintomallimme. Keinoja on, mutta kuinka ne saadaan käyttöön?”

Jouni Keronen on Euroopan suurimman ilmasto-businessverskoston Climate Leadership Coalitionin toimitusjohtaja. Mari Pantsar on Sitran Kestävyysratkaisut-teeman johtaja.

Talousjulkaisu Forbes julkaisi ”At the Crossroads” -raportista arvion 3.9.2021. George Kell kirjoittaa arviossaan: ”At the Crossroadsilla on suuri koulutuksellinen arvo. Teos on ladattavissa ilmaiseksi ja toivottavasti mahdollisimman moni päättäjä, yritysjohtaja, opettaja ja kadunmies lukee teoksen ja omaksuu sen viestin. Ilmastojohtajuus on oltava meidän jokaisen huolenaiheemme”. Forbesin koko arvio on luettavissa tästä linkistä: https://www.forbes.com/sites/georgkell/2021/09/03/at-the-crossroads/?sh=4fb2050040c8

At the Crossroads on ladattavissa ilmaiseksi. Tekijät pyytävät, että lukijat harkitsevat lahjoituksen tekemistä Tiina ja Antti Herlinin säätiön Lasten ja nuorten ilmastorahastolle: https://tahsaatio.fi/saatio/lasten-ja-nuorten-ilmastorahasto/.

Tässä julkaisussa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien. Niiden ei ole tarkoitus edustaa Climate Leadership Coalitionin (CLC) tai sen jäsenten mielipiiteitä tai näkemyksiä. CLC on julkaissut lausuntoja joistakin teoksessa esiintyvistä aiheista. Ne ovat luettavisssa CLC:n verkkosivulta: https://clc.fi/fi/clcn-missio/politiikkaehdotukset-ja-lausunnot/

At the Crossroads on päivitetty englanninkielinen versio Mari Pantsarin ja Jouni Kerosen kirjasta Tienhaarassa, jonka Docendo julkaisi vuonna 2019.

Lisätiedot: 

Jouni Keronen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, jouni.keronen@clc.fi, p. +358 50 4534881

Mari Pantsar, johtaja, Sitra, mari.pantsar@sitra.fi +358 294 618210

Lehdistötiedote: https://clc.fi/fi/2021/09/03/climate-leadership-coalitionin-uutuusraportti-aikaikkuna-hallittuun-siirtymaan-hupenee-ilmastonmuutoksen-hillinnassa/

TIENHAARASSA – johtajuus ilmastonmuutoksen aikakaudella

Mari Pantsar ja Jouni Keronen

Tienhaarassa on Sitran Kestävyysratkaisut-teeman johtaja Mari Pantsarin ja Euroopan suurimman ilmasto-businessverskoston Climate Leadership Coalitionin toimitusjohtaja Jouni Kerosen teos ilmastonmuutoksen syistä ja ilmastonmuutoksen hillitsemisen keinoista. Tienhaarassa oli vuonna 2020 ehdolla Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Valintaraati antoi kirjalle tunnustuspalkinnon todeten valintaperusteissaan, että ”Ajankohtaisuuden ja teeman yhteiskunnallisen kriittisyyden vuoksi kirja on merkittävä panos keskusteluun ilmastonmuutoksesta. Kirja tuo ajatusjohtajuutta teeman käsittelyyn sekä konkretiaa ja ratkaisuehdotuksia.”

Pantsarin ja Kerosen teos on ladattavissa Dodendon verkkokaupasta.