Nollapäästöpäivä 21. syyskuuta

Tavallisten ihmisten tekemät päivittäiset valinnat ovat avain pyrkimyksillemme vähentää päästöjä ja löytää kestävämpiä ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Nollapäästöpäivän tarkoituksena on auttaa maailmaa pääsemään eroon fossiilisista polttoaineista ja lisätä tietoisuutta hiilidioksidipäästöjen aiheuttamista haitoista. Tavoitteena on saada ihmiset tekemään ilmastoystävällisiä valintoja henkilökohtaisessa elämässään. Nollapäästöpäivää vietettiin ensimmäisen kerran Kanadan Nova Scotiassa vuonna 2008. CLC aloitti tapahtuman järjestämisen Suomessa vuonna 2017.

Tänä vuonna pyrimme lisäämään Nollapäästöpäivän kattavuutta, ja siksi etsimme vahvoja kumppaneita tulemaan mukaaan päivän järjestämiseen.

Vuonna 2020 CLC:n jäsenet voivat osallistua Nollapäästöpäivän viettämiseen monin tavoin:

  1. Tee yhteistyötä koulujen sekä Lasten ja nuorten säätiön kanssa
  2. Jaa esimerkkejä ja kokemuksia ilmastoystävällisestä henkilöstöpolitiikasta
  3. Järjestä kampanjoita ja haasteita omille sidosryhmillesi

Tee yhteistyötä koulujen sekä Lasten ja nuorten säätiön kanssa

Lasten ja nuorten säätiö www.nuori.fi suunnittelee yhdessä CLC:n kanssa Nollapäästöpäivän viettoa Suomen kouluissa tänä syksynä ja tulevina vuosina. Haluamme kutsua sinut mukaan järjestämään tätä kansallista päivää kanssamme.

Lasten ja nuorten säätiö pyrkii vahvistamaan yhteiskunnan ekologista uudellleenrakennusta koulutuksen avulla. Keräämme kouluille Nollapäästöpäivää varten sisältöä, materiaalia ja menetelmiä joiden avulla päivään osallistuminen on helppoa missä tahansa Suomessa. Osana Nollapäästöpäivää tunnetut nuoret suomalaiset ilmastoaktivistit vierailevat yläasteilla ja lukioissa innostaakseen oppilaita mukaan ilmastotyöhön kertomalla oman elämäntarinansa. Tämä yhteistyö on mahdollista räätälöidä yrityksesi toiveiden mukaan.

Jaa esimerkkejä ympäristöystävällisestä henkilöstöpolitiikasta

Useat CLC:n jäsenorganisaatiot korostavat ilmastonäkökulmaa henkilöstön matkustusohjeissa, yritysautopolitiikoissa ja muissa ohjeissa. Laadimme nyt koottuja esimerkkejä organisaatioiden ilmastoystävällisistä henkilöstöpolitiikoista. Näitä CLC-jäsenjärjestöjen vinkkejä ja parhaita käytäntöjä jaetaan Nollapäästöpäivänä. Haastamme myös muita yrityksiä toteuttamaan ilmastoystävällisiä politiiikoita ja käytäntöjä omissa organisaatioissaan.

Lähetämme kesäkuun aikana lisätietoja Nollapäästöpäivän suunnitelmista ja organisaatioista, jotka ovat jo rekisteröityneet mukaan. Jatkamme elokuussa viestintää vain rekisteröityneille organisaatioille. Rekisteröi organisaatiosi osallistuminen lähettämällä sähköpostia Nollapäästöpäivän koordinaattorille Sari Siitoselle: sari@clonet.fi

Kampanjat omille sidosryhmille

Aivan kuten Nollapäästöpäivän aikaisempina vuosina CLC:n jäsenet voivat toteuttaa myös 2020 omia kampanjoita, haasteita ja kilpailuja omille sidosryhmilleen, kuten asiakkaille ja työntekijöille. Olemme laatimassa yhteenvetoa kampanjoista, joka julkaistaan CLC:n verkkosivustolla ja välitetään myös muiden julkisten kanavien kautta.

***

Lähetämme kesäkuun aikana lisätietoja Nollapäästöpäivän suunnitelmista ja organisaatioista, jotka ovat jo rekisteröityneet mukaan. Jatkamme elokuussa viestintää vain rekisteröityneille organisaatioille. Rekisteröi organisaatiosi osallistuminen lähettämällä sähköpostia Nollapäästöpäivän koordinaattorille Sari Siitoselle: sari@clonet.fi.

Vuonna 2020 nollapäästöpäivä on maanantai. Päivä on hyvä tilaisuus jokaiselle meistä miettiä, mitä voimme tehdä haitallisten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.