HIILIKÄDENJÄLKIHAASTE

Nyt sinulla on mahdollisuus määritellä tuotteesi tai palvelusi positiivinen hiilijalanjälki ja hyötyä samalla Climate Leadership Coalitionin vertaansa vailla olevan verkoston tuesta.

CLC:n jäsenet VTT:n tekninen tutkimuskeskus ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto ovat luoneet uuden ympäristömenetelmän ja ohjeet tuotteen tai palvelun ilmastovaikutusten laskemiseen.

Hiilikädenjälki viittaa positiiviseen ilmastovaikutukseen, jota tuotteen tai palvelun käyttäminen saa aikaan verrattuna muihin saman luokan tuotteisiin tai palveluihin. VTT:n ja LUT:n kehittämä laskentamalli kertoo yrityksen tuotteen tai palvelun aikaansaaman hiilikädenjäljen: mitä suurempi kädenjälki, sitä parempi.

Kuinka organisaatiosi voi liittyä:

  1. Täytä sitoumuslomake, joka osoittaa, että yrityksesi haluaa laskea ja julkaista tuotteen tai palvelun hiilikädenjäljen. Huomaa, että haaste on avoin vain CLC:n jäsenille.
  2. Osallistu avaustilaisuuteen, josta saat hyödyllistä tietoa projektin aloittamiseen. Tilaisuudessa sinulla on myös mahdollisuus jakaa ajatuksia ja ideoita muiden haasteeseen osallistuvien organisaatioiden kanssa.
  3. Laske hiilikädenjälki organisaatiosi tuotteelle tai palvelulle. Osallistujien ryhmä sopii laskelman suorittamisen aikataulusta. Laskelmien on perustuttava VTT:n ja LUT:n kehittämään Hiilikädenjälki-oppaassa hahmotettuun menetelmään. Vertaistukea tarjotaan ryhmäkokouksissa ja haastekumppanit tarjoavat mielellään maksettuja konsultointipalveluita auttaaksesi sinua prosessissa.
  4. Vahvista laskelmasi luotettavan kolmannen osapuolen avulla (kriittinen arvostelu).
  5. Julkaise hiilikädenjälki. Kun kädenjälki on vahvistettu, se esitellään myös CLC:n verkkosivuilla.

Miksi liittyminen on hyvä idea?

Hiilikädenjäljen laskeminen ja julkaiseminen

  • antaa selkeän määrän parametreja tulevaa tuotekehitystä varten
  • lisää sijoittajien luottamusta organisaatiosi sitoutumiseen ilmastoriskien hallintaan ja ilmastomahdollisuuksien hyödyntämiseen
  • tarjoaa asiakkaillesi luotettavaa tietoa siitä, että organisaatiosi voi auttaa heitä vähentämään ilmastotaakkaa
  • antaa todennettavissa olevat tiedot kestävyyspyrkimyksistasi.

Sitoutuneet yritykset

Yritykset, jotka ovat laskeneet, validoineet ja julkaiseet hiilikädenjälkensä:

Neste
Outotec

Yritykset, jotka ovat sitoutuneet laskemaan hiilikädenjäljen:

(TBD)