Elokuussa Climate Leadership Coalition (CLC) hyväksyi kolme uutta henkilöjäsentä: Pekka Haaviston, Mari Pantsarin ja Pekka Morénin. He vahvistavat entisestään Climate Leadership Coalitionin asemaa jäsenmäärältään Euroopan suurimpana voittoa tavoittelemattomana yritysten ilmastoverkostona.   

CLC:n hallitus on hyväksynyt kolme uutta henkilöjäsentä: kansanedustaja ja myös ulkoministerinä, kehitysministerinä ja ympäristöministerinä toimineen Pekka Haaviston, Kari&Pantsar Co -yrityksen perustajan ja partnerin, aiemmin Suomen cleantech-klusterin ja Suomen hallituksen cleantech-ohjelman johtajana toimineen sekä Sitran kestävyysratkaisut-teeman johtajana toimineen Mari Pantsarin, ja finanssineuvos ja valtiovarainministerin erityisedustaja Valtiovarainministerien ilmastokoalitiossa Pekka Morénin. Heidän liittymisensä myötä CLC:n henkilöjäsenten määrä on 65.   

”Pekka Haavisto, Mari Pantsar ja Pekka Morén liittyvät CLC:n jäseniksi kiihtyvien ilmastonmuutoksen vastaisten ja luontokatoa ennaltaehkäisevien toimien aikana. Tuleva COP-kokous alkaa Global Stocktake-prosessilla, jossa arvioidaan yhteistyössä valtioiden ja muiden sidosryhmien kanssa tehtyjen toimenpiteiden riittävyyttä Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi, ja kuten me tiedämme, toimenpiteet eivät ole riittäviä. Ympäristösuojelu ja biodiversiteettistrategiat ovat löytäneet tiensä yritysten agendoille ja siten ne ovat tulleet myös osaksi CLC:n strategiaa tästä vuodesta lähtien. Pekka Haaviston, Mari Pantsarin ja Pekka Morénin asiantuntijuus ja vaikuttavat kansainväliset verkostot vahvistavat CLC:n asemaa tulevien tapahtumarikkaiden vuosien aikana. Odotamme mielenkiinnolla yhteistyötä heidän kanssaan.”, CLC:n toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen lausuu.   

CLC:n yritysjäsenet työllistävät maailmanlaajuisesti 1000000 ihmistä, ja niiden markkina-arvo on yli 70 prosenttia Helsingin pörssin markkina-arvosta. CLC:n jäsenet uskovat, että yhteiskunnan siirtyminen kohti kestävää taloutta ja kestäviä kulutustottumuksia ei ole ainoastaan mahdollista vaan myös taloudellisesti kannattavaa.  

 

Lisätietoja: Tuuli Kaskinen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, tuuli.kaskinen@clc.fi, +358 50 5149752