CLC lähetti Suomen hallitusneuvottelijoille kirjeen jakeluvelvoitteesta 16.5.2023 yhdessä Gasumin, Lassila & Tikanojan, Postin ja Valion kanssa. Kirjeen allekirjoittajat pitävät jakeluvelvoitteen alentamista harkitsemattomana kolmesta syystä:

  • Jakeluvelvoite on keskeisin tapa tukea myös kotimaisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä tuontipolttoaineiden sijaan. 
  • Suomessa on vireillä tuotantolaitosinvestointeja sekä liikenteen polttoaineissa että vetytaloudessa, joiden toteutuminen edellyttää suunniteltua jakeluvelvoitteen tasoa. 
  • Vaihtoehtoisia keinoja liikenteen tai koko taakanjakosektorin päästöjen vähentämiseen on hyvin vähän. Tällöin jakeluvelvoitteen alentaminen aiheuttaa merkittävän riskin koko päästötavoitteesta jäämiselle.

Koko kirje voi lukea tästä.

Lisätietoja antaa Tuuli Kaskinen, +358 50 514 9752