Climate Leadership Coalition CLC ja sen yli 90 jäsentä nostavat Kaikkien aikojen jättipotti -kampanjassa esiin vihreän siirtymän ja sen vaatimien investointien merkityksen ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja siirtymän luomat mahdollisuudet suomalaiselle yhteiskunnalle. Vihreän siirtymän keihäänkärjet voivat luoda mahdollisuudet jopa 100 miljardin vientituloihin vuoteen 2035 mennessä, ja sen kautta työtä, toimeentuloa ja hyvinvointia koko maahan.

Suomalaisyritysten ja -yhteisöjen yhteenliittymä Climate Leadership Coalition CLC ja sen jäsenet lanseeraavat Kaikkien aikojen jättipotti -kampanjan 13.3.2023. Kampanja nostaa esiin vihreän siirtymän tärkeyden ja mahdollisuuksia suomalaiselle elinkeinoelämälle ja yhteiskunnalle. Erityisen tärkeää on löytää yhteistyön mallit ja tavat eri sektoreiden ja myös yritysten valtion ja kuntien välille.

“Siirtymä tulee olemaan ennennäkemättömän nopea ja siksi tarvitaan yhteinen tilannekuva ja yhteinen tahtotila muutosten jatkuvaan tekemiseen. Tarvitsemme koulutusta, nopeita laadukkaita lupaprosesseja ja myös yhteisiä kunnianhimoisia tavoitteita”, sanoo Climate Leadership Coalitionin toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen.

CLC ja konsulttiyhtiö Boston Consulting Group (BCG) arvioivat tuoreessa tutkimuksessaan, että vihreä siirtymä voi tuoda Suomelle 85–100 miljardin euron vientitulot vuoteen 2035 mennessä.

Investoinnit vihreään siirtymään tuovat työtä ja hyvinvointia koko Suomeen

Oikein suunnatuilla investoinneilla ja liiketoimintaratkaisuilla on mahdollista vähentää päästöjä maailmanlaajuisesti. Ilmastovaikutuksen lisäksi yritysten arvoketjujen kautta viennillä on kokoaan suurempi vaikutus koko Suomen työllisyydelle ja hyvinvoinnille.

Vientitulojen kasvu merkitsee työpaikkoja, uutta osaamista, yritysten toisiaan ruokkivaa menestystä ja alueiden elinvoimaa. Innovaatioihin ja lopputuotteisiin tarvitaan materiaaleja ja energiaa, ja niiden tuotantoon Suomessa on oikeita resursseja. Meillä on monipuolista huippuosaamista ja näyttöä eri aloilta maailman johtavista innovaatioista, joiden kehittämistä on jatkettava. Tämä vaatii investointeja niin yrityksiltä kuin valtioltakin.

Suomen kestävää kasvua rakentamassa -kampanjan osana ovat: Gasgrid, Neste, Fortum, BCG, Fiskars Group, Energiateollisuus, Huhtamäki, LähiTapiola, St1, Teknologiateollisuus, Vaisala, Ålandsbanken ja Sanoma sekä yli 80 muuta CLC:n jäsentä.

“Uskomme, että siirtymä kestävään kehitykseen perustuvaan kasvuun on mahdollista ja ainoa oikea suunta pyrkiessämme kohti hiilineutraali Suomi 2035 –tavoitetta,” sanoo Tuuli Kaskinen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen, Climate Leadership Coalition, puh 0505149752, tuuli.kaskinen@clc.fi

www.clc.fi

Suomalainen Climate Leadership Coalition on Euroopan suurin voittoa tavoittelematon ilmasto-businessverkosto. CLC:llä on 93 organisaatiojäsentä: 64 yritystä, 9 yliopistoa, 5 etujärjestöä, 7 kaupunkia, 6 tutkimuslaitosta, 1 säätiö ja 1 työmarkkinakeskusjärjestö. CLC on hyväksynyt myös 57 henkilöjäsentä. CLC:n jäsenet työllistävät maailmanlaajuisesti 540 000 ihmistä, ja yritysjäsenten markkina-arvo on lähes 70 prosenttia Helsingin pörssin markkina-arvosta.