Ilmastonmuutoksen yrityslähtöisiä ratkaisuja kehittävä Climate Leadership Coalition (CLC) on valinnut uusiksi hallituksen jäseniksi Fiskars Groupin toimitusjohtaja Nathalie Ahlströmin ja Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kaskon.

Hallituksen uudeksi varajäseniksi valittiin Stora Enson yritysvastuujohtaja Annette Stube.

Stora Enson entinen toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundstöm jatkaa CLC:n hallituksen puheenjohtajana ja Sitran yliasiamies Jyrki Katainen varapuheenjohtajana. Hallituksen jäseninä jatkavat Huhtamäen ja Sanoman hallitusten puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä, Afryn toimitusjohtaja Jonas Gustavsson, Castren & Snellmanin asianajaja Merja Kivelä ja Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Hallituksen varajäseninä jatkavat Nesteen vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Minna Aila, Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Liina Aulin, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja, Orgalimin puheenjohtaja Jaakko Hirvola sekä Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio.

CLC:n hallituksen puheenjohtajana kaksi vuotta toiminut Karl Henrik Sundström kiittää hallitustyön päättäneitä VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasaraa ja Aliaxisksen EMEA-divisioonan toimitusjohtaja Kati ter Horstia CLC:n puolesta tehdystä arvokkaasta ja vaikuttavasta työstä.

”Toivotan uudet CLC:n hallituksen jäsenet lämpimästi tervetulleiksi ja kiitän tehtävästä luopuneita hallituksen jäseniä. On hienoa, että jäsenkierto tuo uusia taitoja ja osaamista CLC:n hallitukseen. Nämä askeleet parantavat mahdollisuuksiamme saada aikaan suurempi vaikutus työllemme ja kykenemme tukemaan paremmin suomalaisia, pohjoismaisia, EU:n ja globaaleja päättäjiä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä sekä Euroopan vihreän kehityksen suunnittelussa ja toteuttamisessa”, toteaa Karl-Henrik Sundström.

Climate Leadership Coalition on Euroopan suurin ilmasto-businessverkosto. CLC:n 94 organisaatiojäsentä työllistävät maailmanlaajuisesti 540 000 ihmistä. CLC:n yritysjäsenten markkina-arvo on lähes 70 prosenttia Helsingin pörssin markkina-arvosta.

Lisätiedot: Tuuli Kaskinen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, tuuli.kaskinen@clc.fi 050 5149752 ja Kari Mokko, kehitysjohtaja, Climate Leadership Coalition, kari.mokko@clc.fi 040 7513281