YLE haastatteli 18.11.2022 CLC:n toimitusjohtaja Tuuli Kaskista Egyptissä pidettävien COP27-ilmastoneuvotteluiden parasti jumiutuneesta tilanteesa.

Sharm el-Sheikin kokouksessa CLC:n delegaatiota kahden viikon ajan johtanut Kaskinen muistutti YLE:n verkkosivulla julkaistussa artikkelissa, että jo tehtyjen vihreiden investointien näkökulmasta muutos on joka tapauksessa tapahtumassa ja investoinneista tulee koitumaan hyötyä.

”Mikään jo tehty ei mene pilalle, vaikka jonkinlaista värinää tapahtuisi. Neuvotteluiden tukkoisuus ja luultavasti melko laihaksi jäävät tulokset eivät ole paras mahdollinen tilanne suomalaisten yritysten kannalta”, Kaskinen toteaa.

Kaskinen kertoo, että yritysten kannalta iso kysymys on, kuinka nopeasti uudet innovaatiot saadaan käyttöön ja miten selkeästi 1,5 asteen tavoitteesta halutaan pitää kiinni. Tiedossa tällä hetkellä toki on, että 1,5 asteen tavoitteen saavuttaminen tulee tosiasiassa olemaan hankalaa.

”Tavoite on kuitenkin ollut symboli sille, olemmeko menossa kohti sellaista maailmaa, joka torjuu ilmastonmuutosta mahdollisimman vahvasti…Siinä mielessä olisi tosi tärkeää, että tavoite pidettäisiin ja näytettäisiin, että tätä todella tehdään”.

YLE:n koko artikkeli on luettavissa tästä linkistä.