Suomen paras kestävyysraportti -kilpailun voittajat julkistettiin 16.11.2022. Kilpailuun osallistui 46 yritystä.

Palkintoja jaettiin kokonaiskilpailun ohella neljässä aihekategoriassa, jotka olivat ilmastonmuutos, biodiversiteetti, ihmisoikeudet ja vuoden PK-yritys. Kokonaiskilpailun voittoon nousi tänä vuonna Stora Enso. Ilmastonmuutos-kategorian voitti Elisa, Biodiversiteetti-kategorian Tornator, Ihmisoikeudet -kategorian Neste ja PK-yritys-kategorian Spinnova. Kaikki voittajat ovat CLC:n jäseniä.

Kaikissa kärkijoukon raporteissa korostui raporttien kehittyminen ja kansainvälisesti tunnistettujen raportointiviitekehysten hyödyntäminen. Useat yritykset seuraavat esimerkillisesti kansainvälisiä vastuullisuusraportoinnin viitekehyksiä ja ovat näin ollen valmiimpia vastaamaan tuleviin EU-tasoisiin vaatimuksiin.

Kestävyysraportointikilpailun järjestivät FIBS, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Climate Leadership Coalition ry, Vastuullisen sijoittamisen yhdistys Finsif ry, Hanken, Nasdaq Helsinki, Suomen Tilintarkastajat ry, Ympäristöjohtamisen yhdistys YJY ry ja ympäristöministeriö. Jokaisella järjestäjällä on palkintojuryssä yksi ääni. Sitra toimii kilpailun yhteistyökumppanina. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996.

Tekstin lähde www.fibsry.fi.