Climate Leadership Coalition auttaa jäseniään kehittämään ja innovoimaan ilmastoystävällisempiä tuotteita ja palveluita ja siten kasvattamaan positiivista hiilikädenjälkeään. Nollapäästöpäivänä 21.9.2022 nostamme esiin näitä ratkaisuja. Nollapäästöpäivä eli Zero Emissions Day kehitettiin Nova Scotiassa, Kanadassa vuonna 2008. CLC aloitti tapahtuman järjestämisen Suomessa vuonna 2017. Zero Emissions Day on suunniteltu antamaan maailmalle vapaapäivä fossiilisisten polttoaineiden käytöstä ja lisäämään tietoisuutta hiilidioksidipäästöjen aiheuttamista haitoista. Tavoitteena on saada ihmiset tekemään ilmastoystävällisempiä valintoja omassa elämässään.

Vuonna 2022 CLC on mukana kahden ison Nollapäästöpäivän tapahtuman järjestelyissä.

CLC jakaa New Yorkissa maailman ensimmäiset kansainväliset hiilikädenjälkipalkinnot Climate Week NYC konferenssin yhteydessä. Hiilikädenjälki viittaa positiiviseen ilmastovaikutukseen, jonka tuotteen tai palvelun käyttäminen saa aikaan verrattuna muihin saman luokan tuotteisiin tai palveluihin. Palkinnonjakotapahtuma striimataan verkossa klo 17-18.30 Suomen aikaa ja siihen voi rekisteröityä täällä.

Lempäälässä osana Nollapäästöpäivää järjestettävä verkostotapahtuma on usean lempääläisen toimijan yhteinen tilaisuus, jossa tuodaan esille yhteisesti paikallisten toimijoiden aktiviteetteja ja ratkaisuja yksittäisistä toimenpiteistä laajempiin kokonaisuuksiin. Ideaparkin kauppakeskuksessa klo 16-18 järjestettävän tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Lempäälän seurakunta.

Tapahtuma sisältää alustuksia, paneelikeskustelun ja mahdollisuuden yleisökysymyksille. Osallistujia ovat CLC:n lisäksi muun muassa Lempäälän seurakunta (ympäristödiplomin esittely), Lempäälän Lämpö Oy (älykkään energian energiayhteisöhankkeet), Lempäälän kunta (hiilineutraali Lempäälä 2030), Lempäälän lukion ilmastosoturit, Tampereen yliopisto sekä Ideapark Oy.

Tapahtuman tavoitteena on kasvattaa kansalaisten, kuntalaisten, päättäjien ja seurakuntalaisten tietoisuutta ympäristöasioista ja päästövähennysmahdollisuuksista, levittää tietoa kehitteillä olevista ratkaisuista ja toiminnasta, edistää ilmastokumppanuuksien mahdollistumista ja vahvistaa yhdessä tekemisen vaikuttavuutta.

Myös CLC:n jäsenet – esimerkiksi Ilmarinen, Fiskars, S-ryhmä ja VTT – järjestävät päivän aikana omia tapahtumiaan ja kampanjoitaan. Otaniemen lukio Espoossa järjestää Nollapäästöpäivän kouluille. Tapahtuma striimataan klo 10 lähtien Lukema-verkoston Youtube-kanavan kautta. Suomen Golfkentät ry puolestaan järjestää ilmastoseminaarin, jossa käsitellään golfkenttien mahdollisuuksia hillitä ilmastonmuutosta ja edistää luonnon monimuotoisuutta. Seminaarin jälkeen järjestetään Zero Emission Challenge -golfkilpailu

Climate Leadership Coalition on jäsenmäärältään Euroopan suurin voittoa tavoittelematon ilmasto-businessverkosto. CLC:n 94 organisaatiojäsentä työllistävät maailmanlaajuisesti 535 000 ihmistä ja CLC:n yritysjäsenten markkina-arvo on lähes 70 prosenttia Helsingin pörssin markkina-arvosta. CLC:n jäsenet uskovat, että siirtymä kestävään kehitykseen perustuvaan maailmaan on mahdollista, taloudellisesti järkevää ja rahoitettavissa.

Lisätiedot: Tuuli Kaskinen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, tuuli.kaskinen@clc.fi, 050 5149752, Sari Siitonen, vanhempi neuvonantaja, Climate Leadership Coalition, sari@clonet.fi, 040 761 5221 ja Senni Raunio, asiantuntija, Climate Leadership Coalition, senni.raunio@clc.fi, 050 3512390.