Ilmastonmuutoksen yrityslähtöisiä ratkaisuja kehittävä Climate Leadership Coalition (CLC) on hyväksynyt viisi uutta organisaatiojäsentä: Boston Consulting Group Nordicin, Puro.earthin, P2X Solutionsin, Coolbrookin ja Vaasan kaupungin.

Boston Consulting Group on yksi maailman johtavista konsultointiyrityksistä, Puro.earth on maailman ensimmäinen standardi-, rekisteri ja markkinapaikka hiilidioksidin poistolle, P2X Solutions kehittää vihreän vedyn teknologiaa ja Coolbrook kehittää vihreää petrokemian ja kemian teknologiaa. Vaasa on CLC.n seitsemäs kaupunkijäsen.

Uusien jäsenten myötä CLC:n organisaatiojäsenten määrä on nyt 94 ja CLC:n asema jäsenmäärältään Euroopan suurimpana voittoa tavoittelemattomana ilmasto-businessverkostona vahvistuu entisestään.

”Ilmastonmuutoksen hillitseminen sekä torjunta on jo vuosien ajan ollut yksi Boston Consulting Groupin (BCG) prioriteeteista. Sisäiset tavoitteemme ovat alamme kunnianhimoisimpia ja tähtäämme toimintamme nollapäästöisyyteen vuoteen 2030 mennessä. Asiakkaitamme ovat monet Suomen ja maailman suurimmat yhtiöt, ja suurimman vaikutuksen saammekin aikaan auttamalla heitä saavuttamaan omat päästötavoitteensa. Olemme innoissamme tulevasta yhteistyöstä CLC-verkoston kanssa sekä sen tarjoamista vaikutusmahdollisuuksista”, kertoo Boston Consulting Group Suomen toimitusjohtaja Kaori Uehigashi.

“Puro.earthin missio on muuttaa maailmantalous palkitsemaan negatiivisista päästöistä luomalla puitteen hiilinegatiivisten prosessien tieteelliselle arvioinnille ja sertifioinnille. Meillä on ilo liittyä CLC:hen jatkaaksemme yhteistyötä samanhenkisten ihmisten ja organisaatyioiden kanssa”, toteaa Puro.earthin toimitusjohtaja Antti Vihavainen.

”P2X Solutions on vihreän vedyn ja uusiutuvien synteettisten polttoaineiden tuottaja ja jakelija, ja siten ilmastotavoitteiden edistäminen ja kestävän liiketoiminnan kehittäminen ovat toimintamme ydintä. Olemme parhaillaan rakentamassa Suomen ensimmäistä teollisen mittakaavan vihreän vedyn tuotantolaitosta Harjavaltaan ja avaamassa siten Suomen vetymarkkinaa. Tavoitteenamme on rakentaa 1000 MW vihreän vedyn tuotantoa 10 vuodessa. Odotamme CLC-jäsenyyden tuovan monipuolista yhteistyötä ja monialaisia näkemyksiä nykyisten yhteiskunnallisten ilmasto-, energia- ja kestävyyshaasteiden ratkaisemiseksi”, kertoo P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit.

”Coolbrookin tavoitteena on saavuttaa teollisuustandardin asema sähköistämällä raskaan teollisuuden prosessit petrokemian ja kemian tuotteiden, teräksen ja sementin valmistuksessa. Coolbrookin teknologian avulla on mahdollista vähentää jopa 30% teollisuuden CO2-päästöistä globaalisti. Olemme erittäin ylpeitä mahdollisuudesta liittyä CLC:n jäseneksi ja tehdä yhteistyötä muiden johtavien teollisuusyhtiöiden kanssa globaalisti merkittävien päästövähennysten saavuttamiseksi”, toteaa Coolbrookin toimitusjohtaja Joonas Rauramo.

”On hienoa, että pääsimme kokeneeseen joukkoon edistämään hiilineutraaliutta ja ilmastonmuutoksen hillintää. Vaasalla on kova tavoite olla hiilineutraali vielä 2020-luvulla. Tarvitsemme tavoitteen saavuttamiseksi ennustettavuutta, ratkaisuja ja yhteistyötä Suomessa sekä pohjoismaisella, EU:n ja globaalillakin tasolla”, toteaa Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

CLC on hyväksynyt myös Kati ter Horstin, Matti Parpalan ja Kerttu Kotakorven henkilöjäseniksi. CLC:n henkilöjäsenten määrä on nyt 57.

Kati ter Horst on yritysjohtaja ja Outokummun hallituksen varapuheenjohtaja. Matti Parpala on Will & Must yhtiön toimitusjohtaja. Kerttu Kotakorpi on YLE:n uutislähetysten meteorologi sekä tietokirjailija.

”Olen ollut Stora Enso:n edustajana mukana CLC:n toiminnassa vuodesta 2018 ja koen CLC:n roolin tärkeaksi siinä, että vihreään siirtymään saadaan vauhtia niin yrityselämässä, poliittisissa päätöksissä kuin kuluttajavalinnoissa. CLC tukee jäseniään oppimaan lisää ja omaa vahvan kansainvälisen verkoston ja asiantuntijaroolin”, kertoo Kati ter Horst.

”Ilmastokriisi on edennyt pisteeseen, jossa sekä lainsäätäjiltä että yrityksiltä tarvitaan radikaalejakin päätöksiä nykyisten toimintatapojen muuttamiseksi. Perustimme vastikään oman yrityksen edistämään näitä päätöksiä ja ylipäänsä vihreää siirtymää, ja on suuri kunnia liittyä CLC:hen, joka on tehnyt omaa kirittämistyötään jo pitkään. Samanmielisten asiantuntijoiden yhteistyötä ja voimaa tarvitaan näinä aikoina enemmän kuin koskaan”, kertoo Matti Parpala.

CLC:n halluksen puheenjohtaja Karl-Henrik Sundström toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi CLC:hen.

”Kasvava jäsenkuntamme ja kumppaniverkostomme lisäävät CLC:n mahdollisuuksia tukea suomalaisia, pohjoismaisia ja EU:n päättäjiä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja European Green Dealin toteuttamisessa. Odotamme innolla yhteistyötä ilmastonmuutoksen hillitsemikseksi näiden arvostettujen ammattilaisten kanssa”, toteaa Karl-Henrik Sundström.

CLC on voittoa tavoittelematon yhdistys ja sen jäsenet työllistävät maailmanlaajuisesti 535 000 ihmistä. CLC:n yritysjäsenten markkina-arvo kattaa noin 70 prosenttia Helsingin pörssistä. CLC:n jäsenet uskovat, että yhteiskunnan siirtyminen kohti kestävää taloutta ja kulutusta ei ole ainoastaan mahdollinen, vaan myös taloudellisesti kannattavaa.

Lisätiedot: Tuuli Kaskinen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, tuuli.kaskinen@clc.fi, 050 5149752 ja Kari Mokko, kehitysjohtaja Climate Leadership Coalition, kari.mokko@clc.fi 040 7513281.