Euroopan komissio on valinnut CLC:n jäsenet Espoon, Lahden, Tampereen ja Turun Euroopan 100 johtavan ilmastokaupungin listalle.

Komission valitsemat CLC:n kaupunkijäsenet pääsevät mukaan EU:n Horisontti Eurooppa -ohjelmaan, jossa valituille 100 kaupungille kohdennetaan 360 miljoonaa euroa vihreän siirtymän ja digitalisaation edistämiseen. Johtavien ilmastokaupunkien tavoitteena on olla hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä.

Kaupungeista halutaan kehittyvän innovaatiokeskuksia, jotka vetävät esimerkillään muita kaupunkeja siirtymässä hiilineutraaliuteen viimeistään vuoteen 2050 mennessä. Samalla tavoitteena on viedä eurooppalaista Green Deal -aloitetta eteenpäin siten, että Euroopasta tulisi ensimmäinen hiilineutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä.

Turku on ollut CLC:n jäsen vuodesta 2016, Espoo ja Tampere vuodesta 2018 ja Lahti vuodesta 2020.

”CLC onnittelee Euroopan 100 johtavan ilmastokaupungin listalle valittuja jäseniään. Espoon, Lahden, Tampereen ja Turun panos ilmastoverkostomme yhteistyössä on ollut esimerkillistä ja innostavaa. Kaupunkien rooli sovittujen ilmastotavoitteiden ja hiilineutraalisuuden saavuttamisessa on olennainen ja yhteistyö yritysten kanssa tärkeää. Kaupungeilla on myös erinomainen mahdollisuus esitellä yritystemme ilmasto-osaamista maailmalle omien verkostojensa kautta”, toteaa CLC:n toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen.

Euroopan johtavat ilmastokaupungit kokoontuvat kesäkuussa Espoossa järjestettävässä Eurocities-verkoston foorumissa.

Lisätiedot: Tuuli Kaskinen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, tuuli.kaskinen@clc.fi +358 50 5149752 ja Kari Mokko, kehitysjohtaja, Climate Leadership Coalition, kari.mokko@clc.fi, +358 40 7513281.