Talouselämä julkaisi 7.4.2022 artikkelin jossa Climate Leadership Coalitionin uusi toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen käy läpi IPCC:n tuoreen ilmastoraportin annin CLC:n verkoston näkökulmasta. Kaskinen korostaa, että yritysten pitää pystyä tuottamaan vihreitä ratkaisuja jotka mahdollistavat ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja sovittujen päästötavoitteiden toteutumisen.

”Nyt tarvittavan muutoksen nopeus on todella merkittävä haaste kaikkialla. Yritykset pohtivat, onko nyt oikea aika mennä tähän markkinaan tai mikä on se teknologia, jota niiden kannattaisi katsoa. Energiayhtiöille se on ollut jo pitkään selvää, mutta nyt tulee koko ajan uusia aloja, jotka miettivät, mitä tämä muutos tarkoittaa. Siirtyykö betonirakentaja vähähiilisempään betoniin ja millaisia kasvisruokatuotteita lihatalo tekee? Tämän muutoksen johtamisen prosessit ovat seuraava iso kysymys kaikissa yrityksissä”, Kaskinen toteaa haastattelussa.

”Tarvitaan selkeitä ohjauskeinoja. Valtioiden rahat ­eivät tule koskaan riittämään, joten yksityinen ­raha pitää saada ilmaston kannalta myönteisiin investointeihin. Sen kannalta ratkaisevinta on, että meillä on selvä suunta kohti nollapäästöistä maailmaa”, Kaskinen jatkaa

Talouselämän artikkeli on luettavissa tästä linkistä:

Lisätiedot: Tuuli Kaskinen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, tuuli.kaskinen@clc.fi +358 50 5149752 ja Kari Mokko, kehitysjohtaja, Climate Leadership Coalition, kari.mokko@clc.fi, +358 40 7513281.