Climate Leadership Coalitionin toimitusjohtaja Jouni Keronen piti 17.2.2022 CLC:n toimintaa esitelleen puheen ilmastokonferenssissa, jossa käsiteltiin Pariisin sopimuksen mukaisia liiketoimintamalleja ja ‑käytäntöjä. Keronen esiintyi heti ilmastokonferessin avanneen Yhdysvaltain entisen varapresidentin, Nobel-palkitun Al Goren avauspuheen jälkeen.

Businesses Fit for 1.5 C ‑verkkokonferenssin järjesti The Climate Reality Project ‑hankkeen Euroopan osasto. Al Gore on tämän ilmastonmuutosta koskevaa koulutusta ja tietoisuutta edistävän kansalaisjärjestön perustaja ja puheenjohtaja.

”Parhaillaan meneillään oleva siirtymä kohti puhtaampaa ja kestävämpää tulevaisuutta – kestävän kehityksen vallankumous – on yhtä laajamittainen kuin teollinen vallankumous ja yhtä nopea kuin digitaalinen vallankumous. Niinpä mahdollisuudet tätä siirtymää johtaville yrityksille ovat valtavat. Mutta sanon tämän suoraan: vaikka monet yritykset ovat asettaneet kunnianhimoisia ilmastotavoitteita, niiden edellyttämät toimenpiteet vaativat varmistamista. Vain alle 25 prosenttia maailman pörssiyhtiöistä ovat asettamiensa päästövähennystavoitteiden mukaisessa aikataulussa. Jos haluamme välttää ilmastokriisin katastrofaalisimmat vaikutukset, maapallon lämpeneminen on rajoitettava 1,5 celsiusasteeseen. Ja se edellyttää maailmanlaajuisten päästöjen puolittamista vuoteen 2030 mennessä. Tiede kertoo meille yksiselitteisesti: aikaa ei ole hukattavana”, Al Gore lausui avauspuheenvuorossaan.

”Päästövähennyksissä, hiilinielujen kehittämisessä ja ilmastoinvestointien määrässä on huomattavia puutteita. Jos emme korjaa tärkeimpiä parametreja, kuten hiilidioksidin hinnoittelua, en näe mahdollisuutta saavuttaa 1,5 asteen tavoitetta. Tämän vuoksi käynnistimme yhdessä pohjoismaisten kumppaniemme Hagainitiativetin ja Skift Business Climate Leadersin kanssa  Call on Carbon ‑hankkeen, joka on jo nyt saanut runsaasti tukea liike-elämältä”, kertoi CLC:n toimitusjohtaja Jouni Keronen.

Ilmastokonferenssin puhujat olivat yhtä mieltä siitä, että yritykset ovat avainasemassa talouden uudelleenjärjestelyssä koronaviruspandemian jälkeen. Yritysten ilmastotavoitteita vievät eteenpäin markkinat, taloudelliset edut ja yhä useammin visionääriset edelläkävijät. Esimerkkinä visionäärisistä edelläkävijöistä Jouni Keronen esitteli Nesteen, SSAB:n, Spinnovan, Solar Foodsin ja K-ryhmän.

”CLC on perustamisestaan vuonna 2014 saakka sanonut, että kokonaisvaltainen siirtymä kestävän kehityksen maailmaan voi olla taloudellisesti hyödyllistä ja rahoitettavissa. Ilmaston suojeleminen voi ja sen pitää olla taloudellinen kannuste ja liiketoimintaa, josta varhaiset toimijat voivat tehdä kannattavaa,” Jouni Keronen totesi.

Businesses Fit for 1.5 C ‑verkkokonferenssin esitykset ovat katsottavissa tästä linkistä.

CLC on Euroopan suurin ilmasto-businessverkosto. CLC:n 89 organisaatiojäsentä työllistävät 530 000 ihmistä eri puolilla maailmaa ja sen yritysjäsenten markkina-arvo on lähes 70 prosenttia OMX Nasdaq Helsingin markkina-arvosta.

Lisätietoja: Jouni Keronen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, jouni.keronen@clc.fi +358 50 4534881 ja Kari Mokko, kehitysjohtaja, Climate Leadership Coalition, kari.mokko@clc.fi, +358 40 7513281.