Kotimaa-lehti julkaisi 11.01.2022 artikkelin, jossa kerrottiin Paavi Franciscuksen tuoreen kirjan nostavan esiin CLC:n ja pohjoismaisten yritysten ilmastotoimet.

Paavi vuonna 2015 Laudato si’ -kiertokirjeen, jossa hän kritisioi kulutusmyönteisyyttä ja yhteisen kotimme maapallon pilaavaa vastuutonta käytöstä. Vuoden 2021 lopussa paavi Franciscus julkaisi teoksen Laudato si´ Reader, jossa kuvataan vuoden 2015 kiertokirjeen ja paavin ideoiden leviämistä, soveltamista ja vaikutuksia ympäri maailmaa.

Vatikaanin humanitäärisistä ohjelmista vastaava kardinaali Peter Turkson pyysi Climate Leadership Coalitionin neuvottelukunnan puheenjohtajaa Henrik Ehrnroothia kirjoittamaan Laudato si’ Readeriin luvun paavin kiertokirjeen vaikutuksesta pohjoismaisiin yritysjohtajiin. Ehrnrooth kertoo kirjoituksessaan yritysjohtajien heräämisestä ilmastoasioihin ja Climate Leadership Coalitionin perustamisesta Suomessa vuonna 2014. Luvussa havainnollistetaan kuinka johtavat suomalaiset ja pohjoismaiset yritysjohtajat ymmärsivät ilmastotransformaation suuret liiketoimintamahdollisuudet toimialoilla, joilla transformaatio oli ilmeinen.

Lisätiedot: Jouni Keronen, toimitusjohtaja, Climate Leadership  Coalition, jouni.keronen@clc.fi +358 50 453 4881 ja Kari Mokko, kehitysjohtaja, Climate Leadership Coalition, kari.mokko@clc.fi, +358 40 751 3281.