Ilmastonmuutoksen yrityslähtöisiä ratkaisuja kehittävä Climate Leadership Coalition (CLC) valitsi syyskokouksessaan 21.9.2021 uudet hallituksen jäsenet: Huhtamäen ja Sanoman hallitusten puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilän, Afryn toimitusjohtaja Jonas Gustavssonin, Castren & Snellmanin asianajaja Merja Kivelän ja Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timosen.

Hallituksen uusiksi varajäseniksi valittiin Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Liina Aulin, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja, Orgalimin puheenjohtaja Jaakko Hirvola ja Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio.

Stora Enson entinen toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundstöm jatkaa CLC:n hallituksen puheenjohtajana, Sitran yliasiamies Jyrki Katainen varapuheenjohtajana ja VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara hallituksen jäsenenä. Hallituksen varajäsenä jatkaa Nesteen vastuullisuus-, yhteiskuntasuhde-, viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja Minna Aila. Stora Enson paperiliiketoiminnan johtaja Kati ter Horst siirtyy hallituksen jäsenen paikalta varajäseneksi.

CLC:n hallituksen puheenjohtajana vuoden toiminut Karl Henrik Sundström kiittää hallitustyön päättäneitä Keskon toimitusjojhtaja Mikko Helanderia, Varman toimitusjohtaja Risto Murtoa ja Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelää ja hallituksen varajäsentä, Demos Helsingin johtaja Tuuli Kaskista CLC:n puolesta tehdystä arvokkaasta ja vaikuttavasta työstä.

”Toivotan uudet CLC:n hallituksen jäsenet lämpimästi tervetulleiksi ja kiitän tehtävästä luopuneita hallituksen jäseniä. On hienoa, että jäsenkierto tuo uusia taitoja ja osaamista CLC:n hallitukseen. Se, että saamme mukaan lisää hallituksen jäseniä muista Pohjoismaista on CLC:lle tärkeää. Nämä askeleet parantavat mahdollisuuksiamme saada aikaan suurempi vaikutus työllemme ja kykenemme tukemaan paremmin suomalaisia, Pohjoismaisia, EU:n ja globaaleja päättäjiä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä sekä Euroopan vihreän kehityksen suunnittelussa ja toteuttamisessa”, toteaa Karl-Henrik Sundström.

Climate Leadership Coalition on Euroopan suurin ilmasto-businessverkosto. CLC:n 87 organisaatiojäsentä työllistävät maailmanlaajuisesti 520 000 ihmistä. CLC:n yritysjäsenten markkina-arvo on lähes 70 prosenttia Helsingin pörssin markkina-arvosta.

Lisätiedot: Jouni Keronen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, jouni.keronen@clc.fi 050 453 4881 ja Kari Mokko, kehitysjohtaja, Climate Leadership Coalition, kari.mokko@clc.fi 040 7513281