Ilmastonmuutoksen yrityslähtöisiä ratkaisuja kehittävä Climate Leadership Coalition (CLC) toivottaa Marcus Wallenbergin tervetulleeksi CLC:n henkilöjäseneksi ja CLC:n neuvottelukunnan jäseneksi.

Marcus Wallenberg on ruotsalainen pankkiiri ja teollisuusjohtaja, joka toimii SEB:n, Saabin, Patricia Industriesin ja FAM:in hallitusten puheenjohtajana. Hän on myös Investor AB:n hallituksen varapuheenjojhtaja sekä AstraZenecan ja Knut ja Alice Wallenbergin säätiön hallitusten jäsen. Wallenberg on ollut Investorin toimitusjohtaja sekä Electroluxin, LKAB:n ja Temasekin hallitusten jäsen.’

Yli 80 organisaatiojäsenen lisäksi CLC:llä on 40 henkilöjäsentä, joista suurin osa on mukana myös CLC:n neuvottelukunnan toiminnassa. Marcus Wallenbergin jäsenyys vahvistaa CLC:n asemaa Euroopan suurimpana ilmasto-businessverkostona ja laajentaa CLC:n jäsenpohjaa muissa Pohjoismaissa. CLC hyväksyi joulukuussa jäsenikseen ensimmäiset skandinaaviset yritykset eli ruotsalaisen kodinkonevalmistaja Electroluxin ja tanskalaisen tuulivoimayhtiö Vestaksen.

”Ilmastonmuutoksen vastainen työ sai viime vuonna useita hyviä uutisia. EU, Japani, Kiina sekä useat muut maat ilmoittivat ilmastoneuraaliussuunnitelmansa ja presidentiksi valitun Joe Bidenin sekä hänen transitiotiiminsä tavoitteena on Yhdysvaltojen ilmastoneutraalisuus. Muutosvauhti on kuitenkin valitettavasti liian hidas ja meidän on nopeutettava puhtaisiin ratkaisuihin tehtävien investointien määrää. CLC on esittänyt aktiivisesti ratkaisuja, joilla investointien määrää voisi kasvattaa. Liityn mielelläni  CLC:n neuvottelukuntaan ja tuen CLC:n tavoitteita”, sanoo Marcus Wallenberg.

“Marcus Wallenbergin jäsenyys on merkkipaalu CLC:lle ja upea tunnustus verkostomme viimeisen kuuden vuoden aikana tekemälle työlle. Vahvistuva jäsenkuntamme sekä yhteistyökumppaniverkostomme antaa CLC:lle lisää mahdollisuuksia tukea pohjoismaisia ja eurooppalaisia päättäjiä ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä sekä Green Dealin suunnittelussa ja toteutuksessa. Myös jäsenkuntamme laajeneminen muissa Pohjoismaissa on CLC:lle merkittävä asia. Toivotamme Marcus Wallenbergin lämpimästi tervetulleeksi mukaan CLC:n verkostoon”, toteavat CLC:n hallituksen puheenjohtaja Karl-Henrik Sundström ja CLC:n hallituksen varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.

“Marcus Wallenberg on tukenut CLC:n työtä jo aiemmin allekirjoittamalla SEB:n hallituksen puheenjohtajana ensimmäisten joukossa EU:n ilmastotavoitteisiin liittyneen CLC:n käynnistämän Nordic Call -aloitteen. On kunnia toivottaa Marcus myös CLC:n neuvottelukunnan jäseneksi. Olen myös ilahtunut siitä, että suurin osa henkilöjäsenistämme oli halukkaita tulemaan mukaan neuvottelukuntamme työhön”, sanoo CLC:n neuvottelukunnan puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth.

CLC on voittoa tavoittelematon yhdistys ja sen jäsenet työllistävät maailmanlaajuisesti 500 000 ihmistä. CLC:n yritysjäsenten markkina-arvo kattaa lähes 70 prosenttia Helsingin pörssistä. CLC:n jäsenet uskovat, että yhteiskunnan siirtyminen kohti kestävää taloutta ja kulutusta ei ole ainoastaan mahdollinen, vaan myös taloudellisesti kannattavaa.

Lisätiedot: Jouni Keronen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, jouni.keronen@clc.fi +358 50 4534881 ja Kari Mokko, kehitysjohtaja Climate Leadership Coalition, kari.mokko@clc.fi +358 40 7513281.