Ilmastonmuutoksen yrityslähtöisiä ratkaisuja kehittävä Climate Leadership Coalition (CLC) on toivottanut tervetulleeksi neljä uutta organisaatiojäsentä: Tampereen yliopiston, Caruna Networks Oy:n, Tornator Oyj:n ja Oulun yliopiston.

Uusien jäsenten myötä CLC:n organisaatiojäsenten määrä on nyt 68. Tampereen yliopisto, sähkönjakeluyhtiö Caruna Networks, metsätalousyhtiö Tornator ja Oulun yliopisto vahvistavat CLC:n asemaa Euroopan suurimpana ilmasto-businessverkostona.

”Tampereen yliopiston tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2028. Yliopistomme opetus ja tutkimus tukevat Suomen suunnitelmaa olla maailman johtava maa kiertotaloudessa. Haluamme olla mukana rakentamassa kestävää maailmaa ja kehitämme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luonnonsuojeluun ja yhteiskuntien kestävään kehitykseen. Tuomme CLC:n toimintaan mukaan huippuyksikköjemme asiantuntemiusta terveysteknologiasta rakennetun ympäristön kehittämiseen”, kertoo Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls.

”Tornator on Euroopan johtava kestävään metsätalouteen erikoistunut yhtiö. Omistamme metsiä Suomessa, Virossa ja Romaniassa yhteensä 700 000 hehtaaria. Toimintamallimme perustuu vastuulliseen metsien käyttöön sekä vahvaan ympäristöosaamiseen ja digitalisaation hyödyntämiseen. Liitymme mielihyvin mukaan CLC:n toimintaan ilmastonmuutoksen vastaisen yhteistyön edistämiseksi”, sanoo Tornatorin toimitusjohtaja Henrik Nieminen.

”Caruna Networks huolehtii 700 000 asiakkaan sähkönjakelusta. Ylläpidämme ja kehitämme säävarmaa, älykästä sähköverkkoa joka luo pohjan tulevaisuuden energiajärjestelmille, jossa digitaaliset palvelut kasvavat, liikenne sähköistyy ja kuluttajasta tulee energian tuottaja. Jäsenyys CLC:ssä on mielenkiintoinen mahdollisuus tehdä yhteistyötä koko Suomen energiasektorin kehittämiseksi”, toteaa Caruna Networks Oy:n toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny.

”Oulun yliopistossa tehdään ilmastonmuutoksen vaikutuksia selvittävää huippututkimusta muun muassa ilmakehän, paleoklimatologian, kiertotalouden ja ihmisten hyvinvoinnin alueilla. 5G-osaamisemme on olenneinen vahvuutemme kun hiilijalanjäkien mittaamista kehittäviä ratkaisuja testataan ja verifioidaan. Olemme myös käynnistämässä kokonaan uuden hiilineutraalin yliopistokampuksen rakentamista. CLC:n verkosto on meille uusi mahdollisuus oppia lisää yhteistyökumppaneiltamme ja jakaa omia kokemuksiamme”, sanoo Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

CLC on myös hyväksynyt henkilöjäsenikseen europarlamentaarikko Nils Torvaldsin ja kestävän rahoituksen asiantuntija Jukka Honkaniemen. CLC:n henkilöjäsenten määrä on nyt 26.

”Olen koko elämäni etsinyt uusia haasteita. Ilmastonmuutos on kohtaamistani haasteista kiehtovin, monimutkaisin, monimuotoisin ja opettavaisin. Se on kuin mysteerinen ottelu shakkia, jota meillä ei ole varaa hävitä”, toteaa Nils Torvalds.

”Ilmastonmuutoksen ratkaiseminen vaatii edelläkävijöitä niin liike-elämässä kuin muillakin yhteiskunnan saroilla. CLC kokoaa aivan ainutlaatuisesti ratkaisuhakuisia toimijoita ja edesauttaa systeemitasoisten muutosten aikaansaamista. On kunnia jatkaa yhteistyötä CLC:n kanssa henkilöjäsenenä”, kertoo Jukka Honkaniemi.

“Toivotan uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi mukaan CLC:n toimintaan. On hienoa, että kiinnostus yhdistystämme kohtaan jatkaa kasvamistaan. Vahvistuva jäsenkuntamme sekä yhteistyökumppaniverkostomme antaa meille lisää mahdollisuuksia tukea sekä suomalaisia päättäjiä ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä, että EU:ta Green Dealin suunnittelussa ja toteutuksessa,” toteaa CLC:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth.

CLC on voittoa tavoittelematon yhdistys ja sen jäsenet työllistävät maailmanlaajuisesti 400 000 ihmistä. CLC:n yritysjäsenten markkina-arvo kattaa lähes 70 prosenttia Helsingin pörssistä. Koalition jäsenet uskovat, että yhteiskunnan siirtyminen kohti kestävää taloutta ja kulutusta ei ole ainoastaan mahdollinen, vaan myös taloudellisesti kannattavaa.

Lisätiedot: Jouni Keronen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, jouni.keronen@clc.fi +358 50 4534881 ja Kari Mokko, kehitysjohtaja Climate Leadership Coalition, kari.mokko@clc.fi +358 40 7513281.