Ilmastonmuutoksen yrityslähtöisiä ratkaisuja kehittävä Climate Change Leadership Coalition (CLC) jatkaa kasvuaan ja on hyväksynyt kaksi uutta jäsentä: Kesko Oyj:n organisaatiojäseneksi ja emeritusprofessorin Esko Valtaojan henkilöjäseneksi.

“Kesko on ensimmäinen suomalaisen yritys, joka asetti Science Based Targets – aloitteen hyväksymät ilmastotavoitteet. Tavoitteemme kattavat omien toimitilojemme päästöjen vähentämisen lisäksi kuljetusten ja alihankintaketjumme ilmastopäästöjen vähentämisen. Olemme sitoutuneet siihen, että vuoteen 2025 mennessä, 90% tärkeimmistä alihankkijoistamme pitää olla omat ilmastotavoitteet. CLC verkoston kautta saamme lisätietoa ilmastonmuutoksen hillinnän mahdollisuuksista sekä tukea parhaiden käytäntöjen levittämisessä,” sanoo Kesko Oyj:n pääjohtaja ja konsernijohtoryhmän puheenjohtaja Mikko Helander.

“Olen seurannut CLC-verkoston kehittymistä muutaman vuoden ja olen vaikuttunut siitä, miten hyvin CLC on saanut yhteiskuntaamme ja yrityksiämme mukaan ilmastotoimiin. On kunnia liittyä mukaan ja tuen mielelläni yhdistystä ilmastonmuutoksen hillinnässä. Olen vakuuttunut, että ilmastonmuutos voidaan hillitä ja sen pahimmilta seurausvaikutuksilta välttyä,” sanoo Turun yliopiston avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja.

“Toivotan Keskon ja Esko Valtaojan lämpimästi tervetulleiksi CLCn jäseniksi. Kesko, kestävän ja ilmastomyötäisen kaupan pioneerina ja Esko Valtaoja, yhtenä Suomen tunnetuimista tiedemiehistä vahvistavat osaamistamme ja verkostoamme merkittävästi,” sanoo Henrik Ehrnrooth, CLC:n hallituksen puheenjohtaja.

CLC on jäsenmäärältään EU:n suurin ilmasto-businessverkosto. Jäsenistöön kuuluu 64 organisaatiota, joiden markkina-arvo kattaa yli puolet Helsingin pörssistä. Koalition jäsenet uskovat, että yhteiskunnan siirtyminen kohti kestävää taloutta ja kulutusta ei ole ainoastaan mahdollinen, vaan myös taloudellisesti kannattavaa.

Lisätietoja:

Jouni Keronen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, jouni.keronen(at)clc.fi, tel.: +358 50 4534881