Ilmastonmuutokseen yrityslähtöisiä ratkaisuja kehittävän Climate Leadership Coalition on nimennyt Kari Mokon kehitysjohtajakseen, vastuualueenaan CLC:n yritys- ja yhteistyöverkoston ja viestinnän johtaminen ja kehittäminen.

Mokko on työskennellyt 30 vuoden ajan viestinnän ja yhteiskuntavaikuttamisen eri tehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Mokko siirtyy CLC:hen Juha Hulkko Family Officen neuvonantajan tehtävästä, jossa hän hoiti JHFO:n yhteiskuntasuhteita, viestintää ja ilmastoprojekteja vuodesta 2015. Mokko toimi valtioneuvoston viestintäjohtajana 2012-2014, lehdistöneuvoksena Suomen Washingtonin suurlähetystössä 2007-2012 ja YLE TV2:n ajankohtaisohjelmien toimittajana sekä tuottajana 1990-2007.

Climate Leadership Coalition on jäsenmäärältään EU:n suurin ilmasto-businessverkosto. Jäsenistöön kuuluu 63 yritystä, kaupunkia ja organisaatiota. CLC:n yritysjäsenten markkina-arvo kattaa yli puolet Helsingin pörssistä. Koalition jäsenten mielestä yhteiskunnan siirtyminen kohti kestävää taloutta ja kulutusta ei ole ainoastaan mahdollista, vaan myös taloudellisesti kannattavaa. CLC on viestinyt jäsentensä sitoutumisen ilmastonmuutoksen hillintään Suomen ja EU:n päättäjille sekä tukensa EU:n Green Dealin suunnitteluun ja toteutukseen. CLC on myös tehnyt EU:lle ehdotuksen kunnianhimoisen ja ennakoitavan, koko Euroopan kattavan systeemisen ratkaisun kehittämiseksi ilmastonmuutokseen.

”CLC:n jäsenmäärä on voimakkaassa kasvussa ja yhteistyömme kansainvälisten ilmastoliiketoimintaverkostojen kanssa laajenee ja syvenee. Karilla on vahva kokemus ja osaaminen vaativien yhteiskuntasuhteiden ja viestintäprojektien hoitamisesta. Toivotan Karin lämpimästi tervetulleeksi CLC:n tiimiin”, toteaa CLC:n toimitusjohtaja Jouni Keronen.

Mokko aloittaa CLC:llä 1.3.2020.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Jouni Keronen, jouni.keronen@clc.fi