CLC:n ja Pöyryn hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth sekä Anders Wijkman, Rooman klubin kunniapuheenjohtaja ja CLCn Advisory boardin jäsen ovat saaneet Medal of Honor – kunniapalkinnon 20. Energy Globe World Award -tilaisuudessa Espoossa, joka voitti palkinnon viime vuonna. Palkinto myönnetään erinomaisesta työstä ja saavutuksista energia-ala ja kestävässä kehityksessä. Fortum, ST1, Neste ja HSY voittivat palkinnon “Ilma-kategoriassa” projektilla: Geoterminen energia Espoo kaukolämmön tuotannossa ja uusiutuvat polttoaineet Espoon liikenteessä. 

Palkinto myönnettiin Ehrnroothille hänen elinikäisestä työstään kestävän kehityksen puolesta. Ehrnrooth on yksi johtavista bio- ja metsätalouden asiantuntijoista ja hänen johdollaan Pöyrystä on kasvanut johtava maailmanlaajuinen energia-, metsä- ja metsäteollisuustekniikan yritys, joka edistää kestäviä ratkaisuja. Ehrnrooth on toiminut CLC:n puheenjohtajana kolmen vuoden ajan, jonka aikana CLC:stä on kasvanut EU-alueen suurin ilmasto-businessverkosto.

“Palkinnot ovat tunnustuksia meille kaikille CLC:läisille ja yhteistyökumppaneillemme. Ne osoittavat, että työmme on tärkeää ja kansainvälisesti arvostettua. Minulla on kunnia työskennellä CLC:ssä ja haluan onnitella Anders Wijkmania, palkinnon saaneita CLCn organisaatiojäseniä ja HSYtä sekä kiittää vilpittömästi kaikkia kumppaneitamme ja jäseniämme, jotka ovat osallistuneet hyvään työhömme. Meidän on kuitenkin muistettava, että suuri osa ilmastonmuutoksen hillintää koskevasta työstä on vielä tekemättä. Palkinnot innoittavat minua ja kaikkia jäseniämme työskentelemään entistä ahkerammin”, Ehrnrooth toteaa.

”CLC onnittelee palkinnon saaneita jäseniämme ja HSYtä sekä puheenjohtajaamme Henrik Ehrnroothia palkinnostaan. Henrik on väsymättä tukenut meitä parempien tulosten saavuttamisessa ja lisäarvon luomisessa jäsenillemme”, sanoo CLC:n toimitusjohtaja Jouni Keronen.

CLC on jäsenmaiden organisaatioiden lukumäärällä mitattuna suurin ilmasto-business -verkosto EU:ssa. Sen jäseniin kuuluu 56 suurta yritystä ja organisaatiota, joiden osakemarkkina-arvo on yli puolet Helsingin pörssin arvosta. Verkoston jäsenet uskovat, että yhteiskunnan siirtyminen kohti kestävää kulutustottumusta ja taloutta ei ole ainoastaan mahdollinen, vaan myös taloudellisesti kannattavaa.

Lue Energy Globe Awardsin tiedote.

Lisätietoja:

Jouni Keronen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, jouni.keronen (at) clc.fi, puh.: 050 4534881