Climate Leadership Coalition (CLC) jatkaa kasvuaan ja on hyväksynyt kolme uutta jäsentä: Fiskars Groupin organisaatiojäseneksi ja Miapetra Kumpula-Natrin ja Leo Straniuksen henkilöjäseniksi. 

“Fiskars Group sai alkunsa vuonna 1649 Fiskarsin rautaruukissa, ja historiamme Suomen vanhimpana yrityksenä on vertaansa vailla. Visiomme on vaikuttaa positiivisella ja kestävällä tavalla meidän ja ympärillämme olevien ihmisten elämään. Visiomme toteuttamiseksi keskitymme toimintaan, johon voimme vaikuttaa vastuullisesti. Vuoteen 2027 mennessä pyrimme kierrättämään 100% tehtaidemme jätteistä, vähentämään hiilidioksidipäästöjä tuotannossamme 50% ja tukemaan tärkeimpiä toimittajiamme niin, että he voivat merkittävästi vähentää päästöjänsä. CLC verkosto auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme”, sanoo Fiskars Groupin toimitusjohtaja Jaana Tuominen.

”CLC on ollut edelläkävijä ilmastonmuutoksen liiketoimintaratkaisujen kehittämisessä ja yhdistyksellä on suuri vaikutusmahdollisuus sekä EUssa että globaalisti. CLCn systeeminen lähestymistapa on tärkeä kulma myös eurooppalaiselle säätelytasolle. On kunnia liittyä mukaan CLCn henkilöjäseneksi,” sanoo Euroopan parlamentin jäsen, Miapetra Kumpula-Natri. Kumpula-Natri toimii teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnassa (ITRE) sekä kansainvälisen kaupan valiokunnassa (INTA). 

”CLC on noussut nopeasti yhdeksi keskeiseksi ilmastoliiketoimintaa edistäväksi yhdistykseksi. Olen todella otettu jäsenyydestä. Haluan olla CLC:ssä mukana vauhdittamassa eri toimijoiden siirtymistä ja sopeutumista kohti 1,5 asteen hiilineutraalia yhteiskuntaa sekä luoda vuoropuhelua kansalaisyhteiskunnan ja liike-elämän välille eri sidosryhmien kesken”, totesi pitkään useissa ympäristöjärjestöissä, mm. Luonto-Liiton, Suomenluonnonsuojeluliiton ja Kansalaisareenan toiminnanjohtajana, työskennellyt ja vaikuttanut Leo Stranius.

CLC:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi.

”Kestävän kehityksen edelläkävijä Fiskars Group ja alan vaikuttajat ja asiantuntijat Miapetra Kumpula-Natri ja Leo Stranius vahvistavat organisaatiojäsenkenttäämme merkittävästi ja mahdollistavat CLC:tä laajenemaan kiinnostaville uusille alueille.”

CLC keskittyy strategiansa mukaisesti kehittämään kansainvälisiä ja pohjoismaisia hiilineutraaliuteen tähtääviä hankkeita metsä-, maatalous-, energia-, liikenne- ja muilla sektoreilla sekä aktivoimaan kansalaisia ilmastomyönteisiin valintoihin. Yhdistys kehittää myös keinoja hiilidioksidin hinnoittelun vaikuttavuuden parantamiseksi.

LISÄTIETOJA

Toimitusjohtaja Jouni Keronen, jouni.keronen@clc.fi, puh. 050 453 4881