Climate Leadership Coalition (CLC) osallistui perjantaina Eduskuntatalon portailla järjestettyyn Ilmastolakkoon tuhansien muiden mukana. CLC:n toimitusjohtaja Jouni Keronen kiitteli nuoria aktiivisuudesta:

“On hienoa nähdä miten nuoret ovat valveutuneet ilmastokysymysten kanssa. Jokaisen osallistuminen ilmastotoimiin on tärkeää, iästä riippumatta”, sanoo Keronen.

Eduskuntatalon portailla Keronen ja Sitran hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar tapasivat Ilmastolakon alullepanijan, lukiolaisen Atte Ahokkaan, jolle he lahjoittivat syyskuussa julkaistun kirjansa Tienhaarassa. Kirja käsittelee muun muassa ilmastonmuutoksen eri ratkaisukeinoja.

Keronen ja Pantsar lahjoittivat Ahokkaalle kirjansa ´Tienhaarassa´

“EU-tasolla olemme jo saavuttaneet konsensuksen siitä, että jotain on tehtävä. Nyt olisi aika keskustella toimista”, huomauttaa Keronen. “CLC:n aloite EU:n ilmastotavoitteiden tiukentamiseksi ja selventämiseksi olisi hyvä aloitus”.


Ilmastolakko keräsi paljon nuoria eduskuntatalon portaille

Teksti: Anna Gaib