Viisivuotista taivaltaan juhlistava Climate Leadership Coalition (CLC) valitsi syyskokouksessaan uudet hallituksen jäsenet. Uusina jäseninä aloittavat Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja paperidivisioonan johtaja Kati ter Horst Stora Ensosta. Henrik Ehnrooth jatkaa hallituksen puheenjohtajana. Hallituksessa jatkavat myös Jaakko Eskola (Wärtsilä), Pekka Lundmark(Fortum), Risto Murto (Varma) ja  Jorma Ollila varsinaisina jäseninä.

CLC on kasvanut ripeästi pohjoismaiseksi järjestöksi ja tietojemme mukaan Euroopan suurimmaksi ilmastobisnesyhdistykseksi. Sen jäsenmäärä on jo 56, henkilöjäseniä on 22.

  • Kun perustimme yhdistystä viisi vuotta sitten, näimme ilmastonmuutoksen vaikuttavan suuresti yrityksiin, mutta myös sen hillinnän olevan myös suuri bisnesmahdollisuus. Jäsenmäärän noustessa ambitiotaso on noussut. Seuraavan viiden vuoden aikana tavoite on lisätä entisestään yhdistyksen globaalia vaikuttavuutta, linjaa Ehrnrooth.

Esimerkiksi jo yli 90 organisaatiota on allekirjoittanut yhdistyksen laatiman yhteispohjoismaisen vetoomuksen EU:lle päästötavoitteiden kiristämisestä. 

 – Yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään paljon isommin kuin ajatellaan. Suomen päästövähennysten lisäksi yrityksiemme ratkaisuilla voidaan vähentää niiden asiakkaiden päästöjä maailmalla. Kaksi jäsentämme, Outotec ja Neste raportoivat, että viime vuonna niiden ratkaisuilla saatiin viime vuonna yhteensä noin 14 miljoonan CO2-tonnin vähennys eli hiilikädenjälki. Tämä vastaa noin kolmannesta Suomen alueellisista nettopäästöistä. Kun laskemme koko CLCn jäsenkunnan hiilikädenjäljen, ollaan jo huomattavasti suuremmissa lukemissa ja hiilikädenjäljen kasvattamisella ei ole ylärajaa, muistuttaa CLC:n toimitusjohtaja Jouni Keronen.

Hallituksen varajäsenet tulevalla kaudella ovat Mirva Antila (IBM), Tuuli Kaskinen(Demos), Merja Kivelä (Castren &Snellman), Peter Vanacker  (Neste) ja Antti Vasara (VTT).