Ilmastonmuutoksen liiketoimintaratkaisuja kehittävä Climate Leadership Coalition (CLC) jatkaa voimakasta kasvuaan. Uusin jäsen on Sanoma Oyj ja henkilöjäseninä yhdistykseen liittyvät akatemiaprofessori Markku Kulmala ja johtaja Louis Blomberg. Organisaatio jäseniä on nyt jo 52. Yhdistys haastaa yrityksiä ja yhteiskuntaa ilmastonmuutoksen hillintään.

– Sanoma-konserni on tehnyt pitkäjänteistä työtä oman hiilijalanjälkemme pienentämiseksi sekä ilmastonmuutosta käsittelevien uutisten ja artikkelien kehittämisessä. CLC:n jäsenyyden kautta osaamisemme vahvistuu. Uskon, että mediaosaamisemme vahvistaa myös CLC-verkostoa, sanoo Pekka Ala-Pietilä, Sanoman hallituksen puheenjohtaja.

Henkilöjäseninä aloittavat akatemiaprofessori Markku Kulmala ja konsultti Louis Blumberg. California Climate Change –ohjelmaa aiemmin johtaneesta Blumbergistä tulee samalla yhdistyksen ensimmäinen pohjoisamerikkalainen jäsen.

– Olen hyvin vaikuttunut siitä, miten innovatiivista ja kattavaa ilmastotyötä CLC edistää. Liike-elämän huippujohtajien ja CLC:n hallituksen aktiivinen yhteistyö takaa yhdistykselle ainutlaatuisen aseman edistää luovia ja tehokkaita ilmastoratkaisuja niin Suomessa kuin koko Euroopassa. Aion innokkaasti auttaa CLC:tä kriittisen agendan läpiviemisessä, sanoo Blumberg.

– Olen seurannut CLC:n kehittymistä jo muutaman vuoden ja havainnut lukuisia mahdollisuuksia merkittävään kansainväliseen yhteistyöhön. Yksi esimerkki on ilmastonmuutoksen monipuolisten mittausten edelleen kehittäminen. Tuon mielelläni osaamiseni ja verkostoni CLC:n käyttöön, kertoo Kulmala.

CLC:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi.

– Sanoman mukaantulo vahvistaa mediaosaamistamme ja professori Kulmalan ja konsultti Blumbergin kautta luonnonmukaisten ilmastoratkaisujen osaaminen syvenee merkittävästi.

Vuonna 2018 yhdistys on keskittynyt strategiansa mukaisesti kehittämään kansainvälisiä ja pohjoismaisia hiilineutraaliuteen tähtääviä hankkeita metsä-, maatalous-, energia- ja liikennesektoreilla sekä aktivoimaan kansalaisia ilmastomyönteisiin valintoihin. Yhdistys kehittää myös keinoja hiilidioksidin hinnoittelun vaikuttavuuden parantamiseksi.

Lisätietoja

Climate Leadership Coalition, toiminnanjohtaja Jouni Keronen, jouni.keronen(at)clc.fi, puh. +358 50 453488.