Uusiutuvien materiaalien yhtiö Stora Enso vei lokakuun alussa Taipalsaaren kirkonkylän koulun 2. ja 5. luokkalaiset metsäretkelle. Yhdessä noin 40 oppilasta voitti Nollapäästöpäivän yhteydessä järjestetyn ’Me tehdään siistimmin!’ -kilpailun Alakoulujen sarjan työllään ’Vähemmän bensaa – enemmän järkeä’. Ryhmien yhteistyönä tehdyssä teoksessa synkän menneisyyden ja vihreän tulevaisuuden ero on selkeä ja luo uskoa valoisampaan tulevaisuuteen.

Metsäretkellä koululaiset näkivät, miten puuntaimia istutetaan pottiputken avulla, ja kuulivat, miten Suomessa jokaisen kaadetun puun tilalle istutetaan neljä uutta puuta. Lapset saivat myös mukaansa istutettavaksi taimia, joiden kasvua he pääsevät seuraamaan.

Koululaiset oppivat metsäretkellä eri puulajien ominaisuuksista sekä miten puusta pystytään tekemään monia eri tuotteita korvaamaan fossiilisia materiaaleja. Lapset kuulivat, että puusta saadaan tehtyä esimerkiksi maitotölkkejä, biokomposiittisia leikkuulautoja ja jopa 14-kerroksisia kerrostaloja jotka varastoivat hiilidioksidia. Stora Enson metsäasiantuntijat huomasivat iloisina, miten puiden istuttaminen ja metsänhoito oli osalle oppilaista jo tuttua puuhaa.

Vaikka palkintoretken sää oli lokakuisen sateinen, oli lasten innostus ja tunnelma korkealla. Metsäretken kruunasi eväshetki laavulla nuotion lämmössä.

Tutustu uusiutuvaan tulevaisuuteen www.storaenso.com