Kaupungit ovat ratkaisevassa asemassa ilmastonmuutoksen haasteiden peittoamisessa. Kaupungistuva maailma tarvitsee uusia palveluja ja tuotteita, jotka vähentävät asumisen, energian ja ruoan ilmastokuormaa. Monesti uusien ratkaisujen löytäminen vaatii myös juridiikan ymmärrystä. Jos lainsäädäntö ei vastaa nykymaailman tarpeisiin, sitä pitää pystyä muuttamaan. Climate Leadership Coalitionin eli CLC:n uudet jäsenet tuovat juuri näitä näkökulmia yhdistyksen toimintaan. CLC on globaaleihin ympäristöhaasteisiin kestäviä ratkaisuja etsivien suomalaisten yhdistys.

Uudet jäsenet vahvistavat ja monipuolistavat yhdistystä

Toukokuussa Climate Leadership Coalitionin jäseniksi hyväksyttiin asianajotoimisto Castrén & Snellman, elintarviketeollisuusyritys Raisio-konserni ja Turun kaupunki. Henkilöjäseneksi hyväksyttiin Aktian pitkäaikainen ekonomisti Timo Tyrväinen. Yhdistyksen jäsenmäärä on nyt 31.

”Kaupunkien ja elintarviketeollisuuden roolit ovat erittäin suuria ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Muutoksen yhteydessä tulee myös tarvetta muuttaa lakeja ja regulaatiota. Toivotan Turun kaupungin, Raisio-konsernin ja Castrén & Snellmanin tervetulleiksi mukaan vahvistamaan yhdistystämme”, sanoo CLC:n hallituksen puheenjohtaja, Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen.

Turku tavoittelee hiilineutraaliutta vuonna 2040. Kaupunki satsaa kestävään kasvuun, kilpailukykyyn ja hyvinvointiin.

”Tavoitteemme olla hiilineutraali 2040 on maailman kärkeä ja vaatii toimintamme uudistamista sekä vahvaa yhteistyötä johtavien kehittäjäyritysten kanssa. Haluamme kehittää yritysten kanssa kumppanina uusia ratkaisuja, joita voimme eturintamassa ottaa käyttöön”, toteaa Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Elintarviketeollisuuden tuotteet ja prosessit vaikuttavat monen muunkin alan kehitykseen. Tästä hyvä osoitus ovat tuotannon ympärille muodostuvat ekosysteemit ja teolliset symbioosit, jotka parantavat materiaalikiertoja.

”Raisio on edelläkävijä kestävän ruokaketjun kehittäjänä ja innovaatioiden kaupallistajana. CLC:n jäsenenä haluamme jakaa kokemuksiamme sekä oppia muiden toimialojen parhaista käytännöistä ilmasto­vaikutusten pienentämiseksi ja liiketoiminnan kehittämiseksi”, Raisio Oyj:n toimitusjohtaja Matti Rihko sanoo.

Toimintaympäristön muutos vaikuttaa myös liiketoimintamalleihin. Uudet liiketoimintamallit vaativat usein myös lainsäädännöllisiä muutoksia, joten juridiikkaosaamista tarvitaan myös ilmastonmuutoksen ratkaisujen kehittämisessä.

”Ilmastonmuutos on väistämätön. Haluamme ilman muuta olla vaikuttamassa siihen, että planeettamme säilyy arvokkaana myös lapsillemme. Climate Leadership Coalition kokoaa alan pioneerit yhteen ja voimme yhdessä saada aikaan konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi”, sanoo Castrén & Snellmanin hallituksen puheenjohtaja Merja Kivelä.


Lisätietoja:

hallituksen puheenjohtaja Pertti Korhonen, Climate Leadership Coalition, p. 020 529 2000
toiminnanjohtaja Jouni Keronen, Climate Leadership Coalition, p. 050 4534 881

 

Climate Leadership Coalition haluaa löytää kestäviä ratkaisuja globaaleihin ympäristöhaasteisiin, joista keskeisin on ilmastonmuutos. Sen jäsenet kehittävät hiilineutraaleja ja kestävästi luonnonvaroja hyödyntäviä liiketoimintatapoja.