Suomalaisten huippuyritysten ja yhteisöjen perustama Climate Leadership Coalition ry on vuodessa nelinkertaistanut jäsenmääränsä. Siinä on mukana jo 23 eri alojen johtavaa yritystä ja yhteisöä ja uusia on liittymässä mukaan. Tuorein jäsen on S-ryhmä.

CLC:ssa toimivat yritykset haluavat löytää kestäviä ratkaisuja globaaleihin ympäristöhaasteisiin, joista keskeisin on ilmastonmuutos. Samalla ne kehittävät hiilineutraaleja ja kestävästi luonnonvaroja hyödyntäviä liiketoimintatapoja.

Yhdistyksen hallitusta johtaa Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen. Hän sanoo olevansa iloinen siitä, että niin monet yritykset ja yhteisöt ovat tunnistaneet ilmastonmuutoksen globaalin vaikutuksen ja sen uhat.

”Ilmastonmuutos tarjoaa edelläkävijäyrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia, joita Suomi nyt kipeästi kaipaa. Maailmalla ilmastonmuutos näkyy jo monien suuryritysten strategisissa linjauksissa. Siksi suomalaisten yritystenkin on reagoitava ajoissa”, Korhonen sanoo.

Maailmassa on muitakin CLC:n kaltaisia organisaatiota. Tunnetuin niistä on Richard Bransonin Iso-Britanniaan kolme vuotta sitten perustama ja globaalisti toimivia yrityksiä mukaansa saanut Carbon War Room. Useat näistä ovat verkottuneet We Mean Business -koalitioon, jossa myös CLC on jäsenenä. We Mean Business on eräänlainen ilmastonmuutosta vastaan kamppailevien yhdistysten ja yhteisöjen kattojärjestö ja sen jäsenorganisaatiot kattavat tuhansia johtavia kansainvälisiä yrityksiä sekä sijoittajia.

Vuosi sitten kesällä toimintansa aloittaneen CLC:n perustajajäseniä ovat Sitra, Neste, Fortum, Kone, Outotec, Caverion ja St1. Sen jälkeen mukaan ovat tulleet Nokia, Nordea, Gasum, Kemira, St1, Uponor, Vaisala, Turku Energia, Porvoon Energia, Finnair, VR Group ja VVO. Järjestöistä mukana ovat Teknologiateollisuus sekä tutkimusyhteistöistä VTT ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Uusimpana jäsenenä CLC:n toimintaan on liittynyt S-ryhmä. Yhdistyksen syyskokouksessa 2.9 puhunut SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä sanoi, että S-ryhmä haluaa löytää uusia tapoja viedä eteenpäin hiilineutraaleja ratkaisuja ja oppia muiden parhaista käytännöistä.

Helsingin Ruoholahdesta käsin toimivan yhdistyksen toiminnanjohtaja on Jouni Keronen. Hän oli aiemmin Fortumissa innovaatioiden kehitysjohtajana.

”Monet yritykset ja yhteisöt ovat kertoneet halukkuudestaan tulla mukaan toimintaamme. Hiilineutraalien ja puhtaiden ratkaisujen kehittäminen kiinnostaa yhä useampaa yritystä”, Keronen sanoo.

Lisätietoja:
hallituksen puheenjohtaja Pertti Korhonen, Climate Leadership Coalition, p. 040 5515 550
toiminnanjohtaja Jouni Keronen, Climate Leadership Coalition, p. 050 4534 881