Investoinnit vähäpäästöiseen teknologiaan ovat avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Climate Leadership Coalitionin tarkoituksena on lisätä elinkeinoelämän valmiutta ilmastonmuutoksen torjuntaan ja luonnonvarojen kestävään käyttöön.

Ilmastonmuutoksen uhkiin vastaaminen edellyttää investointeja vähäpäästöisiin teknologioihin, uusiutuviin energialähteisiin ja energiatehokkuuteen.

– Ilmastonmuutoksen torjunta synnyttää uutta liiketoimintaa samalla kun yhteiskunnan hiilijalanjälki pienenee, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen toteaa.

Energiatekniikan merkitys on ilmastonmuutoksen torjunnassa suuri. Suomessa on esimerkiksi lähes kaikilla kuluttajilla älykkäät tuntitehomittarit, jotka mahdollistavat sähkön kulutusjoustot ja muut uudet energiatehokkuuspalvelut. Kuluttaja voi myös sopia esimerkiksi aurinkopaneelilla tuottamansa sähkön myynnistä sähköverkkoon ja tulevaisuudessa vaikkapa tarjota sähköautonsa akkua sähkövarastoksi.

Energian tuotannossa tarvitsemme samanaikaisesti ydinvoimaa, vesivoimaa, bioenergiaa, tuulivoimaa, aurinkoenergiaa, lämpöpumppuja, yhdistettyä lämmön-, jäähdytyksen- ja sähköntuotantoa, polttokennoja ja muuta vetyteknologiaa. Lisäksi sähköautot, sähköisen liikenteen järjestelmät, älykkäät sähköverkot ja kiinteistöautomaatio sekä lähes nollaenergiarakentaminen ovat tärkeitä keinoja päästöjen vähentämisessä.

– Toivotamme Teknologiateollisuuden tervetulleeksi! On hienoa, että Teknologiateollisuus panostaa tälle alueelle. Voimme yhteisellä osaamisellamme saada aikaan merkittävän hiilikädenjäljen ja runsaati uutta liiketoimintaa. Laaja systeeminen muutos avaa valtavat mahdollisuudet, toteaa Climate Leadership Coalitionin toiminnanjohtaja Jouni Keronen.

Lisätietoja:

Jorma Turunen, toimitusjohtaja, Teknologiateollisuus ry, puh. 050 044 5444

Jouni Keronen, toiminnanjohtaja, Climate Leadership Coalition ry, puh. 050 453 4881