Ilmastonmuutoksen yrityslähtöisiä ratkaisuja kehittävä Climate Leadership Coalition (CLC) on hyväksynyt uudeksi organisaatiojäsenekseen vakuutusyhtiö LähiTapiola-ryhmän.

LähiTapiola-ryhmän jäsenyys nostaa CLC:n organisaatiojäsenten määrän 95:een. CLC:n asema jäsenmäärältään Euroopan suurimpana voittoa tavoittelemattomana ilmasto-businessverkostona vahvistuu entisestään.

”Vastuullisuustyössämme LähiTapiolassa emme tyydy sääntelyn asettamaan minimitasoon, vaan pyrimme vaikuttavan vastuullisuuden suunnannäyttäjäksi toimialallamme. Vastuullisuustyömme vaikuttavuus kytkeytyy vahvasti liiketoimintaamme: luomme uusia vastuullisen vakuuttamisen tuotteita ja palveluita sekä vahvistamme asemaamme vastuullisen sijoittamisen edelläkävijänä. Ydinliiketoimintaamme ankkuroituvien tavoitteiden lisäksi etsimme ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään toimimalla vahvana kumppanina vihreässä siirtymässä sekä tavoittelemalla sijoitustemme ja vakuuttamisen nettonollapäästöjä vuoteen 2050 mennessä”, toteaa LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

CLC:n halluksen puheenjohtaja Karl-Henrik Sundström toivottaa uuden jäsenen lämpimästi tervetulleeksi CLC:hen.

”Kasvava jäsenkuntamme ja kumppaniverkostomme lisäävät CLC:n mahdollisuuksia tukea suomalaisia, pohjoismaisia, EU:n ja globaaleja päättäjiä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja European Green Dealin toteuttamisessa. Odotamme innolla yhteistyötä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi uuden jäsenemme LähiTapiola-ryhmän kanssa, joka on jälleen yksi CLC:n verkostoon mukaan tuleva alansa johtava yritys”, toteaa Karl-Henrik Sundström.

CLC on voittoa tavoittelematon yhdistys ja sen jäsenet työllistävät maailmanlaajuisesti 540 000 ihmistä. CLC:n yritysjäsenten markkina-arvo kattaa noin 70 prosenttia Helsingin pörssistä. CLC:n jäsenet uskovat, että yhteiskunnan siirtyminen kohti kestävää taloutta ja kulutusta ei ole ainoastaan mahdollinen, vaan myös taloudellisesti kannattavaa.

Lisätiedot: Tuuli Kaskinen, toimitusjohtaja, Climate Leadership Coalition, tuuli.kaskinen@clc.fi, 050 5149752 ja Kari Mokko, kehitysjohtaja Climate Leadership Coalition, kari.mokko@clc.fi 040 7513281.