04helmi2019

YIT, Korkia ja Ian Dunlop Climate Leadership Coalitionin jäseniksi, Pertti Korhonen neuvottelukunnan puheenjohtajaksi

Climate Leadership Coalition (CLC) jatkaa kasvuaan ja 29.1.2019 hyväksyttiin kolme uutta jäsentä. Uusimmat organisaatiojäsenet ovat YIT ja ja Korkia Group sekä henkilöjäsenenä pitkään energia-alan kansainvälisissä johtotehtävissä toiminut sekä Australian päästökauppajärjestelmän käyttöönottoa johtanut Ian Dunlop.

– ”Strategiamme ytimessä on kestävien kaupunkiympäristöjen kehittäminen. Vahvistaaksemme kiertotalouteen perustuvaa liiketoimintaamme olemme käynnistäneet kolmivuotisen Green growth -kehitysohjelman. Climate Leadership Coalitionilta odotamme yhteistyömahdollisuuksia ja ajatusten vaihtoa muiden edistyksellisten organisaatioiden kanssa,” toteaa YITn toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

– ”Olemme erilaisissa kestävän kehityksen hankkeissa mukana niin sijoittajan, kehittäjän, rahoittajan kuin konsultin roolissa. Esimerkiksi perustamiemme kasvuyritysten tarjoamilla teknologioilla ja ratkaisuilla on globaali vaikutus ilmastonmuutokseen ja materiaalitehokkuuteen. Toivomme CLC-jäsenyyden edistävän kestävän kehityksen työtämme ja on ilo liittyä mukaan laajaan verkostoon, jossa voimme yhdistää voimamme kehittämään globaalisti kestävämpää liiketoimintaa”, kommentoi Korkia-konsernin toimitusjohtaja Pauli Mäenpää.

– “Viimeisten kolmen vuosikymmenen liian hitaiden hillintätoimien johdosta, ilmastonmuutos aiheuttaa nyt eksistentiaalisen uhan ihmiskunnalle. Tulemme kohtaamaan suurimittakaavaisia seurausvaikutuksia jollemme vähennä CO2-päästöjä välittömästi. Uhka suurenee nopeasti fossiilienergian käytön edelleen kasvaessa, vaikka turvallisen lämpötilan nousuun käytettävissä oleva hiilibudjetti on jo käytetty. Olen ilahtunut siitä, että CLC on onnistunut mobilisoimaan yrityksiä ja muita organisaatioita kehittämään kiireellisesti tarvittavia ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään. On kunnia liittyä yhdistykseen”, sanoo Rooman klubin jäsen ja energia- ja ilmastoaktivisti Ian Dunlop.

CLC:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi.

– ”YIT ja Korkia vahvistavat yhdistystämme hiilivähäisen rakentamisen sekä yrityskehityksen alueilla. On kunnia saada Ian Dunlop henkilöjäseneksemme. Hän vieraili Suomessa syksyllä 2012 ja piti herättävän esityksen ilmastonmuutoksesta suomalaisille yrityksille.  Tämän esityksen pohjalta käynnistyi prosessi, joka johti CLC perustamiseen vuonna 2014. ”

Tammikuun kokouksessaan CLCn hallitus päätti myös perustaa neuvottelukunnan, jonka päätehtävänä on edistää yhdistyksen kärkihankkeita. Vuoden 2019 painopisteenä on CLCn ja pohjoismaisten partnereitten tekemän EU-aloitteen sekä tähän liittyvän systeemisen päästöjenhallintaratkaisun edistäminen. CLCn hallituksen ensimmäisenä puheenjohtajana toiminut Pertti Korhonen nimitettiin neuvottelukunnan puheenjohtajaksi. Muut jäsenet nimetään kevään 2019 aikana.

Vuonna 2019 yhdistys keskittyy strategiansa mukaisesti kehittämään kansainvälisiä ja pohjoismaisia hiilineutraaliuteen tähtääviä hankkeita metsä-, maatalous-, energia- ja liikennesektoreilla sekä aktivoimaan kansalaisia ilmastomyönteisiin valintoihin. Yhdistys kehittää myös keinoja hiilidioksidin hinnoittelun vaikuttavuuden parantamiseksi.

LISÄTIETOJA

Toiminnanjohtaja Jouni Keronen, jouni.keronen@clc.fi, puh. 050 453 4881

Share:
  • 4 helmi, 2019
  • anna.taimisto
  • 0 Comments

Share This Story

Categories

Comments