11syys2018

Korea edelläkävijä vähähiiliseen kulutukseen kannustamisessa

Syksyllä 2017 toiminnanjohtajamme Jouni Keronen törmäsi ällistyttävään tietoon: yli puolet Etelä-Korean aktiiviväestöstä käyttää vihreää luottokorttia (Green Credit Card). Aihe kiinnosti CLC:tä ja Sitraa siinä määrin, että lähdimme selvittämään, mikä ihme se on ja voisiko sellaisen lanseerata Suomeen.

Ekonomisti Timo Tyrväinen laati Sitralle selvityksen, joka läpivalaisee Etelä-Korean kokonaisvaltaista ilmastostrategiaa. Se lävistää aidosti koko yhteiskunnan – julkisen talouden, kansalaiset kuluttajina ja myös yritysmaailman ml. finanssisektorin.

Korean käyttämässä mallissa on paljon hyviä ideoita, joista iso osa olisi sovellettuna toteuttamiskelpoisia Suomessakin. Yksi Korean mallin nerokkaista piirteistä on, että ensisijainen maksumies ei ole julkinen raha: Yli 80 % järjestelmän kustannuksista kattaa yksityinen liike-elämä!

Tänään julkaistu selvitys osoittaa, että kaikkeen ei tarvita valtion rahaa, mutta ohjausta kylläkin. Korean vihreä luottokortti ja sen ympärille rakennettu sertifiointi- ja palkitsemisjärjestelmä ovat tästä elävä todiste. Korean malli myös tarjoaa yrityksille työkaluja muokata omaa liiketoimintaansa ympäristön ja ilmaston kannalta kestävämmiksi.

Tutustu Sitran tuoreeseen selvitykseen ja lue lisää uutisesta.

Share:
  • 11 syys, 2018
  • Tuula Sjöstedt
  • 0 Comments
  • ilmasto, Korea, sitra, strategia, Timo Tyrväinen, vihreä luottokortti,

Share This Story

Categories

Comments