10syys2018

Tarjoa lapsille oivalluttava elämys Suomen tulevaisuuteen!

Tulevaisuus on täynnä suuria kysymyksiä. Maapallon kantokyvyn rajat tulevat vastaan ja teknologia kehittyy eksponentiaalisen vinhaa vauhtia. Miten tulevaisuuden isoista haasteista on mahdollista keskustella arjen tasolla niin, että koululainenkin sen voi ymmärtää?

Yksi tapa valmistaa lapsia ja nuoria näiden kysymysten pohdintaan on Suomen juhlavuoden kunniaksi rakennettu Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyä tiedekeskus Heurekassa. Sitran ja Heurekan mittavan yhteisponnistuksen keskeiset hahmot pohjautuvat meille suomalasille tärkeimpiin arvoihin. Pelillinen näyttely rakentuu kävijän ympärille. Sen tarkoituksena on hoksauttaa ajattelemaan arvoja, jotka ohjaavat päätöksiä ja valintojamme, joista tulevaisuutemme rakentuu.

Kävijäpalautteen mukaan: ”Näyttely oli hyvä tapa käsitellä ilmastonmuutosta, arvoja ja päätösten seurauksia. Pienetkin kävijät varmasti oivalsivat jotain näistä asioista näyttelyn avulla.”

Tuhannet koululuokat ovat jo käyneet näyttelyssä, joka kerää kiitosta erityisesti vuorovaikutteisuutensa ja visuaalisuutensa ansioista. Parhaat pisteet kävijäkyselyssä keräsivät sisältö ja esillepano. Näyttely on ensimmäinen tiedekeskuksen itse tuottama kokonaisuus uudessa siivessä, ja siihen on panostettu paljon Heurekaan kertynyttä näyttelyosaamista.

Koulujen määrärahat kuitenkin ovat tiukassa, ja pääsymaksujen lisäksi jo matkustaminen on verrattain kallista.

Kiinnostaisiko Sinua, yritystäsi tai organisaatiotasi ryhtyä tulevaisuuden tiedekummiksi koululuokalle tai esikouluryhmälle? Tiedekummina voit tarjota kummiluokallesi/luokillesi vierailun Heurekaan Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyyn – matkoineen.

Tiedekummius on poikkeuksellisen vuorovaikutteinen tapa kannustaa lapsia ja nuoria aktiiviseen tulevaisuuspohdintaan. Näyttely on alusta, joka helpottaa tekojemme vaikutusten hahmottamista. Se on organisaatiolle tai yritykselle paikka tarjota unohtumaton elämys lapsille ja nuorille – ja samalla mahdollisuus viestiä siitä.

Ainutlaatuinen Suomen tulevaisuudesta ja sen ilmastosta kertova näyttely on auki vuoden 2018 loppuun. Lue lisää näyttelystä Opettaja-lehdestä.

Teksti: Nuppu Stenroos, Sitra

Share:
  • 10 syys, 2018
  • Tuula Sjöstedt
  • 0 Comments
  • Heureka, ilmastonmuutos, Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta, sitra, tiedekummi, tulevaisuus,

Share This Story

Categories

Comments