26marras2017

”Ilmastonmuutoksen lieventäminen on suuri mahdollisuus bisnekselle” – Henrik Ehrnrooth Climate Actionin haastattelussa.

Climate Leadership Coalition oli näkyvästi mukana Bonnin ilmastokokouksessa järjestämässä tämänvuotista Sustainable Innovation Forum-tilaisuutta (SIF).

– SIF on erinomainen foorumi avoimelle dialogille, parhaiden käytäntöjen jakamiselle ja toisten kokemuksista oppimisille, kiitteli CLC:n puheenjohtaja Henrik Ehnrooth. Hän oli panelistina tilaisuudessa, otsikolla Shifting your Organisation into the Circular Economy.

Yhdistys sai myönteistä huomiota myös YK:n Ilmasto-ohjelman (UNEP) kumppaniorganisaation Climate Actionin julkaisun haastattelussa. Siinä Ehrnrooth muistutti, että ilmastonmuutoksen vaikutuksia voi lieventää uusilla teknologioilla, muuttamalla kulutustottumuksia ja luomalla uusia bisnesmalleja.

– Nämä ovat yrityksille houkutteleva vaihtoehto, sillä uudet ratkaisut ovat taloudellisesti tuottavia. CLC:n jäsenmäärä on kasvanut rivakasti, ja se on selkeä signaali laaja-alaisesti tehtävän ilmastonmuutostyön tärkeydestä, muistutti Ehnrooth.

CLC:n nykyiset 41 jäsentä kattavat markkina-arvoltaan jo puolet Helsingin pörssistä.

Ilmastonmuutoksen lieventämisen Ehrnrooth näkee suurena mahdollisuutena bisnekselle.

– Tarve puhtaille ratkaisuille niin asumisessa, liikenteessä kuin jätehuollossa kasvaa jatkuvasti. Se haastaa yritykset ajattelemaan uusiksi niin tuotannon, logistiikan, energiatuotannon kuin kierrätyksen.

Hän muistutti kansalaisten kriittisestä roolista päästöjen vähentämisessä, sillä tutkimusten mukaan jopa 70 prosenttia kulutuksen aiheuttamista kasvihuonepäästöistä syntyy kotitalouksissa.

Lue Henrik Ehrnroothin haastattelu kokonaisuudessaan tästä linkistä:

http://www.climateactionprogramme.org/climate-leader-interviews/interview-with-henrik-ehrnrooth-chairman-of-climate-leadership-council

 

 

Share:
  • 26 marras, 2017
  • Unna Lehtipuu
  • 0 Comments

Share This Story

Categories

Comments