30loka2017

Micropolis Oy ja Ben Banerjee jäseniksi CLC:hen

CLC:n hallitus hyväksyi yhdistykseen kaksi uutta jäsentä lokakuun kokouksessaan, yritysjäseneksi Micropolis Oy:n Iin kunnasta ja henkilöjäseneksi Ben Banerjeen.

Iin kunta puolitti hiilidioksidipäästönsä vuosien 2007-15 aikana hyödyntämällä pääasiassa uusiutuvaa energiaa, tuuli- ja aurinkovoimaa sekä maalämpöä ja bioenergiaa. Tahti on Suomen kovin. Saavutuksestaan Iin kunta palkittiin Euroopan komission RegioStars Award-palkinnolla. (http://ec.europa.eu/regional_policy/en/projects/finland/low-carbon-life-in-finland ).

–  Micropolis Oy:n avulla Iin kunta aikoo leikata 80 prosenttia kasvihuonekaasupäästöistään jo vuoteen 2020 mennessä ja houkutella näin cleantech-alan yrityksiä sijoittamaan kuntaan.  Tarjoamme tuottoisan alustan uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämiselle ja testaamiselle. CLC on hyvin kiinnostava konsepti ja kumppani tässä työssä, sanoo Leena Vuotovesi, Micropolis Oy:n toimitusjohtaja.

Ben Banerjee on Swiss Impact Investment Associationin perustaja ja East West Instituten neuvottelukunnan jäsen. Hän on työskennellyt useille tunnetuille kansainvälisille pankeille, kuten ABN AMRO ja Credit Suisse, sekä merkittäville konsulttiyhtiöille kuten PwC Management Consulting ja Ernst & Young. Hän toimii myös hallitusammattilaisena monissa kansainvälisissä yrityksissä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus vaikuttavuussijoittamisesta ja kestävän kehityksen rahoittamisesta. Lisäksi hän toimii vierailevana luennoitsijana Zurichin yliopistossa ja kirjoittaa useisiin kansainvälisiin lehtiin.

–  Olen hyvin innoissani CLC:n jäsenyydestä ja tuen mielelläni CLC:n uraauurtavia projekteja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Monet CLC:n pitkäjänteisistä ja ympäristöystävällisistä hankkeista kiinnostavat varmasti myös laajemmin vaikuttavuussijoittamisen yhteisöä, kertoo Banerjee.

CLC:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi.

– Molemmat uudet jäsenet laajentavat osaamistamme entisestään ja lisäävät näin verkostomme arvoa, kiittelee Ehrnrooth.

LISÄTIETOA:

Climate Leadership Coalition, toiminnanjohtaja Jouni Keronen, jouni.keronen@clc.fi, Puh. 358 50 4534881

 

Share:
  • 30 loka, 2017
  • Unna Lehtipuu
  • 0 Comments
  • Ben Banerjee, Ii, Leena Vuotovesi, Micropolis Oy,

Share This Story

Categories

Comments