30touko2017

Telia ensimmäisenä teleoperaattorina ilmastonmuutosta torjuvan Climate Leadership Coalitionin jäseneksi

Telia on hyväksytty Climate Leadership Coalitionin jäseneksi ensimmäisenä teleoperaattorina. Climate Leadership Coalition on Suomen kärkiyritysten ja SITRAn muodostama yhteisö, joka torjuu ilmastonmuutosta luomalla puhtaita ympäristömyönteisiä ratkaisuja.

”Ilmastonmuutoksen torjuminen on aikamme suuria haasteita. Telialle on tärkeää olla edistämässä työtä ilmastonmuutoksen estämiseksi muiden edelläkävijäyritysten kanssa Climate Leadership Coalitionissa. Odotan että yhteistyö saa aikaan konkreettisia tuloksia ja hankkeita. Ilmastonmuutoksen torjuminen on minulle myös henkilökohtaisesti tärkeä asia”, sanoo Telian toimitusjohtaja Stein-Erik Vellan.

”Digitalisaation ja telekommunikaation rooli ilmastonmuutokseen liittyvissä ratkaisuissa on todella tärkeä. Telian osaaminen kansainvälisesti merkittävänä toimijana vahvistaa hienosti yhdistyksen osaamista. Toivotamme Telian lämpimästi tervetulleeksi muutoksentekijöiden joukkoon”, toteaa Henrik Ehrnrooth, Climate Leadership Coalitionin hallituksen puheenjohtaja.

Telian merkittävin ympäristövaikutus Suomessa on energian kulutus. Telia työskentelee jatkuvasti energiatehokkuuden ja -hallinnan parantamiseksi ja on sitoutunut Energiatehokkuussopimuksessa* parantamaan energiatehokkuuttaan vähintään 7,5 % vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi Telia käyttää toiminnoissaan 100 % uusiutuvaa energiaa. Vuonna 2016 Telia sai ensimmäisenä kansallisena operaattorina Suomessa ympäristösertifikaatin ISO 14001.


 

*Energiatehokkuussopimus:

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä.

Vapaaehtoiset sopimukset valtion ja toimialojen yhdessä valitsema tapa täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet. Kattavalla ja tuloksekkaalla sopimustoiminnalla velvoitteet on jatkossakin mahdollista saavuttaa ilman erillistä uutta lainsäädäntöä tai muita uusia pakkokeinoja.

Energiatehokkuussopimuskausi 2017–2025 jatkaa vuoden 2016 lopussa päättynyttä energiatehokkuussopimusten kautta 2008–2016.

 Lisätietoja:

Eija Pitkänen, yritysvastuujohtaja, Telia Finland
Puh. 040 302 4100, Sähköposti: etunimi.sukunimi@teliacompany.com

Jouni Keronen, toiminnanjohtaja, Climate Leadership Coalition
Puh. 050 4534881 , Sähköposti: jouni.keronen@clc.fi

www.telia.fi

 

Share:
  • 30 touko, 2017
  • Unna Lehtipuu
  • 0 Comments

Share This Story

Categories

Comments