15syys2016

Korkeakoulut rakensivat avoimen kurssin ilmastonmuutoksesta

ILMASTONYT_HIGHRES_FISuomi tarvitsee uuden ilmasto-osaajien sukupolven.

Ilmastonmuutosta ei ratkaista vain tekniikalla, vaan edessä on niin iso yhteiskunnallinen murros, että jokaisen alan ja asiantuntijan on ymmärrettävä syy- ja seuraussuhteet. Tähän tarvitaan uudenlaista laaja-alaista osaamista. Ratkaisuna tähän Sitra, korkeakoulujen opettajat, asiantuntijat ja opiskelijat ovat yhdessä rakentaneet kaikille avoimen kurssikokonaisuuden, joka ratkaisee osaltaan myös koulutusleikkausten tuomia resurssihaasteita.

Ilmasto.nyt -pakettia on ollut rakentamassa sekä luonnontieteiden, kasvatustieteiden että taiteen asiantuntijoita, ja kurssivideot on tuotettu yhteistyössä media-alan opiskelijoiden kanssa. Kokonaisuuden ovat laatineet yhdessä Helsingin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu. Mukana työssä ovat olleet myös Taideyliopisto, Aalto-yliopisto, Ilmatieteen laitos sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Videoissa on mukana mm. toiminnanjohtajamme Jouni Kerosen haastattelu.

Lue lisää Sitran uutisesta.

Share:
  • 15 syys, 2016
  • Tuula Sjöstedt
  • 0 Comments
  • ilmasto, ilmastonmuutoksen hillintä, ilmastonmuutos, koulutus, yhteistyö, yliopisto,

Share This Story

Categories

Comments