24elo2016

VTT kehittää Hiilikädenjälki-työkalua yrityksille

Moni suomalainen yritys toimii tehokkaasti ja ympäristön sekä ilmaston huomioiden. Toiminnalla saavutettuja hyötyjä voi olla kuitenkin vaikea osoittaa asiakkaille. Teknologian tutkimuskeskus VTT koordinoi Hiilikädenjälki-projektia, jossa kehitetään positiivisten toimien arviointiin ja viestintään työkalua, joka perustuu yhtenäiseen laskentaohjeistukseen.

Hiilikädenjälki auttaa yrityksiä keskittämään prosessi-, tuote- ja palvelukehityksensä sellaisiin lopputuotteisiin, joilla luodaan pohjaa pitkäaikaisille ja laajakantoisille päästövähennysvaikutuksille sekä Suomessa että maailmalla. Näin rakennetaan pohjaa puhtaiden ratkaisujen viennille. Menetelmän avulla pyrimme luomaan yrityksille mahdollisuuden erottautua kilpailijoista positiivisilla ympäristövaikutuksilla. Sen laajasta käyttöönotosta Suomessa hyötyisi maan koko elinkeinoelämä.

Menetelmän kehitystyö toteutetaan yhdessä yritysten kanssa, jotta varmistetaan sen käyttökelpoisuus eri teollisuudenaloilla ja erikokoisissa yrityksissä. CLC:n jäsenistä projektin tavoitteiden määrittelyyn ja yrityskohtaisiin projekteihin osallistuvat Nokia, KONE, Neste, Gasum, ja Sitra. Projektin tutkimustyö toteutetaan VTT:n ja Lappeenrannan yliopiston yhteistyönä ja se käynnistyy syyskuussa.

Lue lisää VTT:n sivuilta.

Mikä on hiilikädenjälki?

Kädenjäljen avulla voidaan mitata ja viestiä tuotteisiin ja toimintaan liittyviä ympäristö- ja ilmastohyötyjä sekä luoda asiakkaille askelmerkkejä, jotka ohjaavat toimintaa kohti kilpailukykyisiä mutta kestävän kehityksen mukaisia valintoja.

Katso Sitran hiilikädenjälkivideo:

Share:
  • 24 elo, 2016
  • Tuula Sjöstedt
  • 0 Comments
  • Gasum, hiilidioksidi, hiilikädenjälki, Kone, LUT, Neste, Nokia, päästöt, sitra, VTT, ympäristö,

Share This Story

Categories

Comments